Rundrejser

New Zealand med ekspertrejseleder

EKSKLUSIV & UNIK RUNDREJSE i smukke New Zealand nov./dec. 2020

Få en helt særlig og personlig rejseoplevelse ledet af Kirsten Rødsgaard-Mathiesen, journalist, rejseleder og forfatter til: “Turen går til New Zealand” & “PASSION, PINOT & SAVVY”

Afrejse fra København eller billund den 18/11 og hjemkomst igen den 10/12 2020

Pris per person: Kr. 56.975,-  Enkeltværelsestillæg: Kr. 12.200,-

PRISEN inkluderer:

 • Flyrejse fra København eller Billund til Christchurch m/returrejse fra Auckland
 • 19 overnatninger på gode hoteller/motel/B&B
 • Transport i moderne, komfortabel 12 pers. Mercedes Sprinter Van
 • Fly fra Sydøen til Nordøen
 • Morgenmad alle dage
 • Syv gourmet måltider – enten frokost eller middag (ved 5 af dem er drikkevarer for egen regning) og picnic frokost på Doubtful Sound udflugten
 • 10 vinsmagninger fordelt på 5 af landets 10 vinregioner
 • Alle de beskrevne udflugter og sightseeingture
 • Kirsten som guide, rejseleder & chauffør på hele rundrejsen i NZ
 • Hyggelige små overraskelser undervejs
Stop Over i Singapore kan tilkøbes på både ud- og hjemrejsen.

Oversigt – 19 nætter i New Zealand

 • 2 nætter i Christchurch – inkl. sightseeing i Christchurch & på Banks Peninsula og gourmet middag med vin
 • 2 nætter i Oamaru inkl. sightseeing i Oamaru og Waitaki distriktet, besøg v. pingvin koloni og vingård(e), gourmet middag
 • 2 nætter i Dunedin, inkl. sightseeing, 3/4-dags Wildlife udflugt, gourmet middag
 • 2 nætter i Te Anau inkl. glow worm tour og heldags-udflugt til Doubtful Sound
 • 2 nætter i Central Otago/Cromwell inkl. vinsmagning, middag med vin og besøg i både Arrowtown og Queenstown, hvor vi nyder en sejltur og et farmshow
 • 2 nætter i Franz Josef inkl. gå tur i gletsjerområdet og udflugt til Whataroa Heron Colony og besøg på unikt kiwi-center
 • 1 nat v. Punakaiki bl.a. kendt for “pandekage”-klipperne og inkl. besøg i jadebyen Hokitika
 • 2 nætter i Nelson inkl. sightseeing, besøg på WOW, lunch og vinsmagning
 • 2 nætter i Marlborough inkl. sightseeing, gourmet middag, vinsmagning & besøg på Omaka Aviation Centre
 • FLY fra Blenheim/Marlborough til Auckland
 • 2 nætter i Auckland inkl. sightseeing, besøg i SKY Tower og heldags sightseeing- og vin-tur til Waiheke Island med afskeds-lunch.

M=morgenmad              F=frokost       A=aftensmad

Dag 1: 20.11.2020 ANKOMST TIL CHRISTCHURCH

Ved ankomsten til New Zealand lander I i Christchurch, og her møder Kirsten jer i lufthavnen. Vi tjekker ind på et godt og centralt beliggende hotel/B&B midt i byen i løbet af dagen. Efter en god orienteringstur i byen, hvor man jo både shopper og spiser godt, har I fri indtil næste morgen, så I kan få sovet lidt ud! Men Kirsten er til rådighed, hvis I er friske på oplevelser.

Flankeret af frodige piletræer, der danner behagelig skygge på en solrig dag, flyder Avon River roligt gennem Christchurch. Det er Sydøens største og landets næststørste by, og den er flad som en pandekage med undtagelse af enkelte, eksklusive boligområder på bakkeskråninger i udkanten af byen. Mod øst ligger Banks Peninsula, og den er et af de få steder på Sydøen, der er præget af vulkansk aktivitet.

Det er over 1000 år siden, at maorierne som de første bosatte sig i området, hvor Christchurch ligger i dag. De første europæere kom hertil i 1815, og i 1850-51 ankom en udvalgt gruppe englændere på fire skibe for at skabe en “forbilledlig by baseret på anglikanske værdier”. Det lykkedes, og den 31. juli 1856 fik borgerne dronningens velsignelse, og dermed blev Christchurch officielt set den første etablerede by i New Zealand. Byen er kendt som The Garden City, for det vrimler med seværdige, manicurerede haver, og en tredjedel af al offentlig ejet jord er enten haveanlæg eller parker, som byens borgere har meget glæde af.

Dag 2: 21.11.2020 (M, A) CHRISTCHURCH

Vi skal opleve mere af byen i dag, bl.a. den flotte botaniske have, det spændende kunstmuseum og lidt af al den nye arkitektur, der skyder op alle vegne som følge af de voldsomme jordskælv byen oplevede i 2010 & 2011. Vi kører også en tur til smukke Banks Peninsula, der er et af de få steder på Sydøen med vulkansk aktivitet, og oplever lidt af den vildt flotte natur her.

Om aftenen har vi en dejlig fælles velkomstsmiddag inkl. vin/drikkevarer et godt sted midt i byen.

Dag 3: 22.11.2020 (M) Oamaru

I dag venter historiske indblik og fantastiske natur-oplevelser på vores vej fra Christchurch til Oamaru, der ligger i Waitaki distriktet, der er en del af Otago regionen, som går på tværs af Sydøen.

Vi kører langs med Stillehavet og gør nogle spændende stops undervejs til den historiske by, bl.a. besøger vi et museum, der fortæller om aspekter af den gamle Maori kultur. Vel fremme i Oamaru, kigger vi nærmere på byens hyggelige gallerier, små museer, fine historiske bygninger m.m. Her føler man sig nærmest hensat til en filmkulisse fra Victoria-tiden, når man slentrer i gaderne Tyne, Harbour og Thames i byens historiske kvarter Victorian Precinct. Efter at guldfeberen var klinget af i 1870’erne tjente de europæiske immigranter styrtende med penge på uld og korn og byggede de flotteste huse. Sammenlignet med 1960’ernes og 1970’ernes newzealandske arkitektur er de i dag som kostbare juveler, der huser antikvitetsbutikker, et whisky destilleri med en cellar door, kunstner-værksteder, gallerier og en hollandsk bager med bl.a. godt rugbrød.

Oamaru er også hjemsted for en helt unik koloni af de små Blå Pingviner, der kommer i land hver aften. Dét syn skal vi opleve i aften, mens vi lærer om pingvinerne, der er verdens mindste. De vejer bare ét kilo og er skønne at studere, når de vralter i land ved et gammelt stenbrud nær havnen. Her bor og yngler de under de dramatisk udseende klippeskrænter Cape Wanbrow.

Dag 4: 23.11.2020 (M, A) Oamaru

I dag skal vi på udflugt til Waitaki distriktets bagland, hvor fascinerende geologiske oplevelser, enorme dæmninger, spektakulær bjergrig natur og vingårde venter. Første stop bliver en gåtur ved de finurlige naturskabte klipper kendt som The Vanished World.

Vi kører videre og nyder de flotte landskaber. Her langs med den 45. breddegrad i Waitaki dalen, mellem Stillehavet og De Sydlige Alper, dyrker man også vindruer i et unikt mikro-klima. Dvs vinene herfra er meget anderledes end dem fra andre af landets vinområder. Elleve gode vingårde har etableret sig her, og nogle af dem har en cellar door. Vi besøger en af dem.

I dalen producerer man også strøm, og de store dæmninger og kunstige søer – Waitaki, Aviemore og Benmore – byder på fantastiske naturscenerier. Dem nyder vi også, mens vi lærer lidt om brugen af vandkraft i New Zealand.

I aften nyder vi en dejlig middag på et af Oamarus gode spisesteder (drikkevarer for egen regning).

Dag 5: 24.11.2020 (M) DUNEDIN/OTAGO PENINSULA

Vi forlader Oamaru og kører først til Moeraki, hvor vi skal opleve de berømte Moeraki Boulders – et spændende naturfænomen på en flot strand. Vi kører videre og ankommer til Dunedin sidst på formiddagen.

Dunedin er den største by i denne del af landet og ligger smukt ud til Stillehavet ved Otago halvøen, hvis unikke dyreliv ikke findes andre steder i verden. Dunedin er New Zealands ældste by, grundlagt i 1848 af skotske bosættere, og navnet betyder Edinburgh på gælisk. I 1860 fandt man guld i området, og folk strømmede til og gjorde Dunedin til landets kommercielle hovedstad i en årrække. Derfor rummer byen mange historiske bygninger, især omkring The Octagon og Stuart Street, hvor bl.a. stationen ligger. Den er en af landets mest fotograferede bygninger og er uden tvivl Dunedins flotteste.

Midt i byen ligger Otago University, der er landets ældste universitet og meget velrenommeret. Ud af byens 127.000 indbyggere er over 20 % i alderen 15-24, hvilket er et højere tal end generelt for newzealandske byer. Og især de yngre borgere i Dunedin ynder at eksperimentere med påklædning og hårfarver og sætter et herligt, ungdommeligt præg på livet i byen.

Solen skinner ofte på disse kanter, dog må man jævnligt holde på hat og briller, når en bidende vind fra Sydpolen fræser gennem byens gader, hvoraf mange er stejle og ikke for gangbesværede. Specielt ikke Baldwin Street, der er verdens (næst)stejleste og en af byens kendte attraktioner.

Vi tjekker ind på vores gode hotel, der ligger midt i byen, og ca. kl. 15 byder vi på en skøn 3/4-dags udflugt til Otago halvøen, hvor New Zealands berømte wildlife – sæler, pingviner, albatrosser, søløver etc. venter. Turen slutter ved 21-tiden.

Dag 6: 25.11.2020 (M, A) dunedin

I dag udforsker vi Dunedin til fods. Byens arkitektur er ret enestående, og vi besøger bl.a. byens flotte banegård og lægger vejen forbi det innovative museum Toitu, der fortæller pionérernes farverige og til tider voldsomme og tragiske historie. I har også tid på egen hånd om eftermiddagen til at nyde byens puls, gallerierne, parkerne og andre museer, inden vi samles igen til en dejlig gourmet middag (drikkevarer for egen regning) på et af byens gode, kendte spisesteder.

Dag 7: 26.11.2020 (M) på tværs af otago regionen – te anau

Vi forlader Dunedin med kurs mod Te Anau, der ligger ved søen af samme navn. Med sine 344 km² er den Sydøens største og landets næststørste sø. Og her er utrolig smukt.

Undervejs gør vi holdt i den lille farmer-by Gore, der umiddelbart er en kedelig newzealandsk by omgivet af enorme, flade landbrugsområder… men vi stopper alligevel for en stund, for det hele handler ikke om får, køer og mælkekvoter. Dels bryster byen sig af at være landets hovedstad for countrymusik, og dels er ørredfiskeri i den nærliggende Mataura flod i verdensklasse. Det samme er byens lille kunstmuseum Eastern Southland Gallery, der takket være sin kunstsamling har fået kælenavnet “Goreggenheim”. Her er bl.a. afrikansk og aborigin stammekunst og berømte værker af newzealænderne Rita Angus og Ralph Hotere.

Vel fremme i Te Anau tjekker vi ind på vores gode hotel, der har flot udsigt ud over søen. Med bjerge i baggrunden og frodig regnskov langs dele af Te Anaus søbred er området et yndet fotomotiv. Byen summer altid af liv, for den er udgangspunkt for de mange fabelagtige naturoplevelser i Fiordland National Park.

Sidst på dagen har vi en spændende udflugt til områdets berømte Glowworm Caves, der ikke kan undgå at imponere. Resten af aftenen er til fri disposition.

Dag 8: 27.11.2020 (M, F) TE ANAU INKL. DOUBTFUL SOUND HELDAGSTUR

I dag skal I have en oplevelse, der overgår fantasien, når det gælder spektakulær natur.

Med Real Journeys skal I på heldagstur til Doubtful Sound, der er en af nationalparken Fiordlands berømte fjorde.

Fiordland dækker 12.000 km² og er landets største nationalpark. Her er så stille og så smukt, og mange oplever en tur gennem fjordene som et af de absolutte højdepunkter på en rundrejse i New Zealand. Legesyge delfiner svømmer ofte om kap med skibene. Sæler og pingviner er knap så legesyge, men stadig seværdige, når de vralter af sted hen over klipperne eller svømmer i vandet som atletiske guldmedaljevindere.

Mange spørger, om det er fjorde, når de hedder sounds. Ja, det er fjorde, for de er skabt af gletsjere, der har trukket sig tilbage. Et sound derimod er en flodseng, som havet har over-svømmet.

Doubtful Sound er ti gange større end Milford Sound, og der er langt færre ture dertil, dvs. man oplever det “næsten” alene. Derfor har vi valgt at vise jer denne – Fiordlands næststørste fjord. Det er en fuldstændig uforglemmelig dag, hvor det ene fantastiske landskab afløser det andet, og muligheden for at se delfiner, pingviner og sæler er stor. Ombord på skibet, mens I sejler på fjorden, nyder I en frokost (drikkevarer ud over vand, te og kaffe er for egen regning).

Aftenen er til fri disposition i Te Anau.

Dag 9: 28.11.2020 (M, A) CENTRAL OTAGO/CROMWELL

Bjergrig og spektakulær natur venter i Central Otago, der har landets varmeste somre og koldeste vintre. Et ekstremt klima i et ekstremt smukt område, som Sydøens længste flod, den turkisfarvede Clutha River, snor sig lystigt igennem. Fra de små historiske guldgraverbyer, der engang var fulde af liv og lykkejægere men i dag mest er som små frilandsmuseer, er det let at udforske områdets dramatiske historie og flotte naturscenerier.

I Central Otago dyrker man frugt, især abrikoser, kirsebær og ferskner, og ikke at forglemme – vindruer. Det er verdens sydligst beliggende vinområde, og vinmarkerne ligger omgivet af høje bjerge. Klimaet med varme sommerdage, kølige nætter og et langt tørt efterår er perfekt for især Pinot Noir druen. Det er den eneste røde druesort, der kan klare det ekstreme klima, men til gengæld gør den det så godt, at over 75% af vinmarkene er beplantet med Pinot Noir. På resten af vinmarkerne dyrker man Chardonnay, Riesling, Pinot Gris og Sauvignon Blanc. Vinene er verdensberømte, og mange af områdets over 100 vingårde har en cellar door, og flere af dem har også gode restauranter.

I løbet af dagen, kommer vi igennem historiske byer, gør flere stops og nyder de imponerende bjergrige omgivelser. Vi skal selvfølgelig også have et par fabelagtige vinsmagninger på to af regionens kendte vingårde. Sidst på dagen er vi fremme ved vores rare hotel, der ligger med udsigt til områdets bjerge. Om aftenen spiser vi sammen på et herligt sted og smager på flere af de lokale vine.

Dag 10: 29.11.2020 (M) CENTRAL OTAGO/CROMWELL

Dagen i dag byder på mere sightseeing i denne spektakulære region. Undervejs følger vi lidt op på historien fra 1860erne i guldgraverbyen Arrowtown, der ligger smukt ved Arrow River og både har et spændende museum, som vi skal besøge, og gode shoppingmuligheder. Vi kommer også til Queenstown og tager et kig på denne umanerligt smukt beliggende by, der desværre de seneste år er blevet meget turistet, men absolut er et besøg værd.

I får tid på egen hånd til både at nyde naturen, lidt shopping og en dejlig frokost, før I skal på en smuk sejltur hen over landets 4. største sø, Wakatipu, med dampskibet T.S.S. Earnslaw, også kendt som The lady of the lake. Dampskibet er bygget i 1912 (samme år som Titanic) og efter en lang karriere som fragt- og passagerskib på Wakatipu søen, nøjes hun nu med at transportere turister til tonerne af en hyggepianist og fællessang. Skibet har en bar og et fint lille museum i forstavnen. Turen går til Walter Peak High Country Farm, en af områdets oprindelige farme, hvor det effektive personale byder på eftermiddagskaffe og et festligt farmshow med bl.a. fåreklipning. Efter en oplevelsesrig dag kører vi tilbage til Cromwell. hvor aftenen er til fri disposition.

Dag 11: 30.11.2020 (M) VESTKYSTEN & FRANZ Josef 

Vi forlader Cromwell og sætter kursen mod smukke Wanaka, hvor vi gør et kort stop. Herfra kører vi videre nordpå op gennem det fascinerende Haast område og videre til gletsjer landskaberne ved Fox og Franz Josef.

Naturscenerierne på vestkysten skifter uafladeligt og byder på uforglemmelige oplevelser. Ved den sydligste del af vestkysten ligger Haast River, der snor sig gennem landskabet lige nord for grænsen til Mt. Aspiring National Park. Volumenmæssigt bliver den til en af verdens største floder, når regnen vælter ned. Og det gør den ofte på vestkysten, der har et årligt regnfald på flere meter, men klimaet er mildt, og solen dukker tit frem.

Ved gletsjerne, der ender i regnskov, skrider ismasser, klippestykker og sten jævnligt ned ad bjergskråningerne. Sne og is af denne kaliber er overvældende, og det samme er det at lande på en gletsjer i helikopter.

Med det aggressivt brusende Tasmanske Hav på den ene side og skiftevis regnskov, fladt landbrugsland og De Sydlige Alper på den anden er det forståeligt, at vestkysten ofte beskrives som New Zealands “smukkeste kystlinje”. Hovedvej 6 (SH6) følger The Coast, som strækningen hedder i daglig tale, og byder på så mange forskellige naturfænomener, at det meste af ruten er nationalpark.

Vi lægger nogle smukke kortere gåture og flotte foto-stops ind i dagens program. Hvis vejret tillader det, bliver der også mulighed for en tur med helikopter, hvis man vil se det spektakulære område fra oven og lande på en gletsjer (ca. $350-$500).

Aftenen er til fri disposition i Franz Josef, der har flere gode spisesteder og et skønt hot pool spa anlæg samt et spændende kiwi-center, hvor man kan opleve New Zealands nationalfugl på tæt holdentreen hertil er inkluderet i rejsens pris, og I kan besøge centret flere gange i løbet af den tid, vi er her i byen. 

Dag 12: 1.12.2020 (M) VESTKYSTEN & FRANZ JOSEF

Vi skal på en unik tur til hejrekolonien Whataroa. Det er et helt specielt sted, hvor man for alvor får et indblik i New Zealands spændende fugleliv. Vi er på tur med en vidende lokalguide, som tager os på en sjov og oplevelsesrig jetbåds-tur, og som også fortæller om de smukke fugle, der hygger sig i toppen af de endemiske træer her i den frodige regnskov. Landskaberne her på vestkysten er overvældende smukke, og kameraet får ikke et roligt øjeblik. Dog undgår vi nok ikke at møde de irriterende sandfluer!

Efter frokost, når vi er retur i Franz Josef, går vi en tur i dalen ved Franz Josef gletsjeren. Aftenen er til fri disposition i den lille by.

Dag 13: 2.12.2020 (M) VESTKYSTEN & PUNAKAIKI

I dag udforsker vi mere af Sydøens spektakulære vestkyst, når vi fortsætter op langs kysten og  bl.a. oplever Hokitika, der er New Zealands hovedstad for pounamu, den newzealandske jade også kaldet greenstone. Jadebutikkerne ligger side om side, og de er stort set alle lige gode. Mest original er Maori Heritage Centre, men det er også det dyreste sted. Midt i byen ligger også William Steyn Gallery med de herligste souvenirs af sten og drivtømmer, som hr. Steyn maler på med sin unikke og humoristiske stil. Andre butikker sælger glaskunst, træarbejder, fotos og guldsmykker. For enden af hovedgaden er der let adgang til stranden, hvor der ofte er skægge skulpturer, som de lokale laver af drivtømmer.

Midt på eftermiddagen er vi fremme ved de berømte pandekageklipper i Punakaiki, der er den mest kendte attraktion i Paparoa, landets næst mindste nationalpark. Når det er højvande, og vinden blæser, presses bølgerne op gennem smalle klippeskakter, og med susen og brusen står der vandsøjler højt op i luften. Det kaldes blowholes og er blot ét af de fænomener, der begejstrer, ved pandekageklipperne. De lagdelte kalkstensklipper er skabt på havets bund for millioner af år siden og rejser sig lodret op af vandet.

Vores hotel-resort ligger lige ved siden af dette imponerende naturfænomen – midt på stranden her ved Det Tasmanske hav. Aftenen er til fri disposition, men måske vi holder fælles picnic på stranden, og måske I har lyst til at gå aftentur ved pandekageklipperne.

DAG 14: 3.12.2020 (M) NELSON

Efter morgenmaden kører vi videre nordpå, op langs kysten og ind i landet via den smukke Buller kløft. Her snor den sidste del af Buller flodens 170 km turkisfarvede vandmasser sig gennem et kuperet og frodigt landskab, og det er endnu en af disse uforglemmelige strækninger, New Zealand har så mange af.

Vel fremme i Nelson, der ligger delvis omgivet af bjerge og ud til det Tasmanske hav, besøger vi byens berømte kulturinstitution World of Wearable Art! Det er svært at beskrive med ord – det skal simpelthen bare opleves. Det samme skal Nelson, der byder på havudsigt, bjerge i horisonten, grønne bakker og dale, skønne strande med klitter og blødt sand. Solen skinner ofte, endda så meget, at Nelson mange gange er kåret som New Zealands “solskinshovedstad”. Og så er det her, Kirsten bor, når hun ikke er på tour.

De første pionérer fra England kom hertil i 1841, og i dag er her ca. 50.000 indbyggere fra alle verdenshjørner. Floden Maitai flyder fra baglandet gennem byen, og stierne langs med bredden ender ved den travle marina med lystyachter og katamaraner. Nelson har en meget travl kommerciel havn, hvorfra der især udskibes tømmer, æbler og seafood, og fra byens lufthavn kan man flyve til destinationer i hele landet.

Nelson/Tasman er et af landets 11 vindyrkende områder, og byens mange gode spisesteder serverer alle vin fra de bedste af Nelsons boutique vingårde.

Dag 15: 4.12.2020 (M, F) NELSON

I dag forlader vi hyggelige Nelson, men inden da har I tid til på egen hånd at opleve byens berømte lørdagsmarked, der er et af landets absolut bedste af sin art med delikatesser, frugt & grønt, kunst og kunsthåndværk. Herefter kører vi til Marlborough, landets største vinområde, og bruger eftermiddagen til at lære mere om Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Chardonnay etc. Sidst på dagen tjekker vi ind på vores hotel, der ligger centralt i byen Blenheim. Byen har et godt udvalg af spisesteder. Aftenen er til fri disposition.

Dag 16: 5.12.2020 (M) MARLBOROUGH

I dag forlader vi hyggelige Nelson, men inden da har I tid til på egen hånd til at opleve byens berømte lørdagsmarked, der er et af landets absolut bedste af sin art med delikatesser, frugt & grønt, kunst og kunsthåndværk.

Når I har fået shoppet, kører vi til Marlborough i det nordøstlige hjørne af Sydøen. Det er landets største vinområde og kendt for sine mange vinmarker og for Marlborough Sounds med sine maleriske bugter og frodige regnskov. Marlborough har knap 50.000 indbyggere, og den største by er Blenheim med ca. 32.000 indbyggere.

Vi bruger dagen på dels at nyde den flotte natur, og dels til at lære mere om Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Chardonnay etc. Det var her i Marlborough, New Zealands moderne og internationale vineventyr for alvor begyndte i 1980erne. Områdets kølige nætter og lange, solrige dage er perfekte til vindyrkning, og de sidste par årtier er antallet af vinmarker steget markant. Tusindvis af hektar er omlagt fra landbrugsjord til vinmarker.

Vi finder også et godt sted til at nyde en god frokost (for egen regning).

Sidst på dagen tjekker vi ind på vores hotel, der ligger centralt i Blenheim. Byen har et godt udvalg af spisesteder. Aftenen er til fri disposition.

Dag 17: 6.12.2020 (M, A)  MARLBOROUGH

I dag besøger vi Omaka Aviation Heritage Centre – et imponerende museum, hvor Sir Peter Jackson på teatralsk vis udstiller sin samling af fly fra både 1. & 2. verdenskrig. Nogle af flyene findes ikke andre steder i verden, og her er både originale fly og replikaer samt originale uniformer, plakater og mindeværdige objekter. Det er ansatte fra Sir Peter Jacksons special effects-firma, Weta Workshop, der har lavet de livagtige figurer, og de er så suverænt lavet, at man skal tæt på, før man opdager, de ikke er levende. Flere fly er statiske, mens andre får luft under vingerne hvert andet år i påsken, når Marlboroughs berømte airshow Classic Fighters løber af stablen her. Centret har både café og souvenirshop.

Efter dette unikke og informative museumsbesøg udforsker vi lidt mere af Marlborough. Om aftenen nyder vi en gourmet middag (drikkevarer er for egen regning) på en af vinområdets bedste restauranter.

 

Dag 18: 7.12.2020 (M) AUCKLAND

I dag går turen til Nordøen, og vi siger farvel til vores gode Mercedes Sprinter, for vi flyver til Auckland. Forudsat at det er skyfrit, får I et flot kig på Nordøens imponerende bjergrige og grønne landskaber under os.

Vi ankommer ca. midt på dagen i landets største by, der ligger mellem havnene Waitemata og Manukau og nyder kælenavnet City of Sails. Man forstår hvorfor, når hundredvis af sejlbåde er på havet ud for kysten ved Waitemata havnen, der er tættest på centrum. Det siges, at Auckland er den by i verden, der har flest både pr. indbyggere, og sejlsport er da også en af landets store sportsgrene. Byen tager sig flottest ud fra vandsiden (hvilket vi oplever i morgen), og ud for byens kyst myldrer det med små og store øer, inklusive den sovende vulkan Rangitoto.

Byen er bygget på vulkaner, og der er mindst 48 af dem. De første dukkede op for mellem 60.000 og 140.000 år siden. Det seneste udbrud var for ca. 600 år siden, da Rangitoto dukkede op af havet. Før europæerne kom til New Zealand, var de kegleformede vulkaner en stor hjælp for Maorierne, som byggede deres fæstningsanlæg (kaldet pa på Maori) på toppen af dem og herfra havde de et godt overblik over området. Selvom Auckland er en mindre storby, er den i areal en af verdens største byer, idet man typisk ikke bygger i højden her. Kun i centrum er der adskillige højhuse.

Vel fremme i centrum tager vi til vores gode hotel, sætter bagagen og finder gå-skoene frem. Vi skal nemlig på en sightseeingtur til fods og bl.a. opleve havnefronten og Sky Tower, hvorfra vi har en formidabel udsigt ud over byen fra ca. 200 meters højde! Vi tjekker ind på hotellet i løbet af eftermiddagen, og resten af dagen og aftenen er til fri disposition.

Dag 19: 8.12.2020 (M, F) AUCKLAND & WAIHEKE ISLAND

Heldags udflugt til livsstilsøen Waiheke, der er hjemsted for nogle af New Zealands eksklusive vingårde, og som Lonely Planet har udråbt til at være “the playground of the gods”, fordi her er så umanerlig smukt. Waiheke Island har ca. 8200 indbyggere, 128 km kyststrækning og er af mange gode grunde et populært udflugts- og feriemål.

For turister er øens 93 km² et lille paradis med dejlige strande, øde bugter med turkisfarvet hav, køer og får i det smukke og kuperede terræn, boutique vingårde, eksklusive restauranter og kunstgallerier.

Vi har lokalguide med og besøger tre vingårde og nyder en dejlig afskeds-lunch på en af dem (drikkevarer er inkluderet v. vinsmagningerne men ikke v. måltidet). Efter en dejlig dag på Waiheke sejler vi retur til Auckland, hvor vi lander sidst på eftermiddagen.

Aftenen er i princippet til fri disposition, men vi kan sagtens arrangere et fælles måltid (for egen regning) et hyggeligt sted, når I har fået pakket kufferterne.

 

Dag 20: 9.12.2020 (M) AUCKLAND & HJEMREJSE

Efter morgenmaden og i løbet af formiddagen er der afgang til Auckland lufthavn, hvorfra I flyver hjem til Danmark. Forhåbentlig mætte af uforglemmelige oplevelser.

OBS:Det er muligt at ankomme til New Zealand, før rundrejsen begynder, og også at forlænge opholdet efter rundrejsen. Pacific Tours hjælper gerne med at booke ekstra dage.

PRISER:

Prisen for denne ekslusive rundrejse i New Zealand ligger på

56.975 kr. pr. person i delt dobbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse: 12.200 kr.

DATOER:

Denne unikke rundrejse tilbyder vi kun med afrejse fra Danmark d. 18.11. 2020 og hjemkomst d. 10.12. 2020.

UD- og HJEMREJSE:

Turprisen inkluderer flyrejsen til og fra New Zealand. Ønsker I at indlede opholdet i New Zealand før turstarten, eller forlænge, kan vi arrangere det med både fly og overnatninger.

KUN OTTE PLADSER – BOOK NU

Er I interesseret? Så kontakt os hurtigst muligt, for der er kun denne ene tur. Ring på 8830 6645 – åben kl. 9-17 eller hverdage – kontakt os via formularen her.