Den røde outback. Det ægte Australien. Det mægtige Australien. Det er indtryk, I har med hjem i bagagen fra denne tur. Intet er som at mærke afstandene, som man mærker dem på denne tur. Og variationen er enorm. Med start i South Australias frodige og grønne syd, over højdedrag og klippetinder, gennem ufrugtbar ørken, ned i opalminer, ind i aboriginerkultur og det dragende røde hjerte med Ayers Rock som det uforklarlige og uimodståelige højdepunkt, før ”A town like Alice” afslutningsvist tager imod med åbne arme. Denne tur er en vidunderlig rejse gennem alt det, Australien er så elsket for. Den vilde og uendelig natur.

Start/slut: Adelaide/Alice Springs

Varighed: 13 dage/12 nætter

Inklusive: Billeje med fri km., forsikringer og envejsgebyr, hoteller, morgenmad og kørselsvejledning

Hotelkategori: 3 og 4 stjernede

Dag til dag program

 • Dag 1: Velkommen til Adelaide

  Ved ankomsten til Adelaide bliver I mødt af en repræsentant fra Pacific Tours, der byder jer velkommen til South Australias største by og kører jer til jeres hotel. Måske kommer I hele vejen fra Danmark, og så er det dejligt at tjekke ind på et hotel lige midt i den smukke by; bare et kvarters kørsel fra lufthavnen.

  Tidsforskel og dermed en smule jetlag er nok ikke at undgå, og dagen i dag bruger I til at ”lande i”.

 • Dag 2: Oplev Adelaide

  Adelaide kaldes også for ”The Festival City”. Og som navnet antyder, er byen en særdeles hyggelig by at opholde sig i. Grøn og smuk, nyt og gammelt. Charmerende med gågader, shopping og hyggelige restauranter. Og ikke langt fra smukke strande og kuperet landskab.

 • Dag 3: Adelaide til Flinders Ranges (450 km/6 timer)

  At køre mellem Adelaide og Flinders Ranges er i sandhed natur i sin smukkeste form. Mødet med den australske Outback er både opdagelse og eventyr. Og afslører landskaber man ikke tror mulige. Kombineret med et rigt og meget typisk australsk dyreliv, nationalparker, månelignende landskaber, sanddyner og mægtige saltsøer. I bevæger jer med andre ord ud i det Australien er så kendt for: overdimensioneret smuk natur i sin vildeste form.

 • Dag 4: Oplev Flinders Ranges

  Dagens første halvdel opleves i en 4-hjulstrækker og den anden halvdel på en scenisk overflyvning af Wilpena Pound og den omkringliggende nationalpark. En ren åbenbaring af fantastik natur.

 • Dag 5: Flinders Ranges til Port Augusta (150 km/2 timer)

  Brug formiddagen i de smukke omgivelser og kør derefter nordvest til Port Augusta ved Spencers Gulf. Sidste ”grønne by” inden den røde outback. Læg vejen forbi den imponerende botaniske have Arid Land Botanic Garden. Her lærer I meget om den natur, der venter jer oppe i Outback´en. Både om faunaen og om dyrelivet. Et særdeles interessant besøg.

 • Dag 6: Port Augusta til Coober Pedy (540 km/7 timer)

  Lige nord for Port Augusta får I valget imellem Eyre Highway eller Stuart Highway. Mod Perth eller mod Darwin. I vælger den sidste og kører nordpå og ind mod Australiens røde hjerte. Grønne marker lægges bag jer og foran jer strækker den røde og øde Outback sig ud foran jer. Det virker vildt. Og det er vildt. Og mere uddybende behøver man ikke at være her. Udtørrede søer, emuer, kænguruer, flokke af undulater og store sultne ørne er bare nogle af de indtryk, dagen bringer med sig. Efter længere tid er I fremme i Coober Pedy. Opalminebyen, hvor de fleste indbyggere bor under jorden. På grund af ekstreme varmegrader om sommeren og ditto frost om vinteren. Under jorden er temperaturen konstant, og det kan have sine fordele herude.

 • Dag 7: Oplev Coober Pedy

  En dag i en anderledes verden. Sådan kan man snildt omtale dagen i dag. Besøg blandt andet et lokalt hjem og få en god fornemmelse for, hvordan det er at bo under jorden. Intet Coober Pedy besøg uden opaler. Den kan I både mærke og købe i en af byens mange opalbutikker. Og så er et pubbesøg i Cooper Pedy en helt særlig oplevelse. Og selvfølgelig en af de særligt gode af slagsen.

 • Dag 8: Coober Pedy til Marla (235 km/3 timer)

  Videre ad Stuart Highway til byen Marla. Ja, by og by. Det er nok så meget sagt. Her bor 30 personer, og stedet minder mest om en større tankstation. Selvfølgelig med både lokal pub og lille restaurant. Samt togstation, hvor det berømte ”The Ghan” stopper 1 gang om ugen i hver retning. Et fascinerende sted midt ude i ingenting – eller i hvert fald ikke ret meget – at overnatte og få fornemmelsen af, hvordan livet også kan leves.

 • Dag 9: Marla til Ayers Rock (495 km/6½ time)

  I dag passeres grænsen mellem South Australia og Northern Territory. Omgivelserne er de samme. Den røde ørken virker både endeløs og utrætteligt. Besynderligt nok forekommer det en, at der hele tiden er noget at se på eller se efter. Især dyrelivet er her, og man oplever det både i det fjerne og på nært hold. Det er der ikke mange ørkener i verden, der kan prale af. Og det er en af de helt særlige oplevelser, den australske Outback giver jer. Ved Erldunda Roadhouse tanker I, og svinger til venstre. Ayers Rock nærmer sig… selv om der stadig mangler 300 kilometer…

  I ser den længe før, I er fremme. Ayers Rock; eller Uluru som den rettelig hedder. Den ikoniske sten midt i Australien. Man spørger sig selv, hvorfor man kører så langt efter denne; en sten. Og man får svaret, når man ankommer… Det virker næsten magisk.

 • Dag 10: Oplev Ayers Rock

  Man står tidligt op her. Solopgangen er en af de magiske stunder ved og omkring Uluru. Hele dagen er sådan set magisk og monolitten skifter farve hele tiden i forhold til solens gang over himlen. Husk at man ikke  bestiger Ayers Rock. I respekt for the aboriginals. For dem er den hellig. Ikke at de skilter med det. Sådan gør man nemlig ikke på disse kanter. Til gengæld kan man vandre hele vejen rundt om den. Og oplevelsen af dette er en 12 kilometer god oplevelse. Inden solnedgang. Som sætter sit helt eget punktum for en helt sikkert stor og indtryksrig dag.

 • Dag 11: Ayers Rock til Alice Springs (455 km/6 timer)

  Før I forlader området herude, lægger I vejen forbi nabomonolitten The Olgas. Et ligeså særpræges stykke sten, der langt fra ser småt ud men tæt på er imponerende 1000 meter høj. Og så går det ellers samme vej tilbage til T-krydset ved Erldunda Roadhouse, hvor der svinges til venstre mod Alice Springs.

  ”A Town like Alice”… eller ”Fem sorte høns” af Nevil Shute giver mening at læse herude. Romanen tager dig med til Alice Springs og er lige så skøn at læse, som byen er interessant at besøge. Og det har I hele dagen i morgen til.

 • Dag 12: Oplev Alice Springs

  En dag i Australiens berømte oase, giver et godt indtryk af, både hvordan man klarer sig langt fra den øvrige civilisation og hvor vigtig byen er for det imponerende store opland, den er omgivet af. The Flying Doctors og School of Air er to af byens vigtigste ”institutioner”. Og dem aflægger de fleste besøgende et interessant besøg hos. Det kan også være, at I bare har lyst til at opleve det hele sådan set lidt fra oven… I en luftballon. Det siger næsten sig selv, at en sådan oplevelse er ubeskrivelig. Adrenalinpumpende ubeskrivelig i sin helt egen stille facon. Heroppefra ser man ikke helt til Sydney… men man tror, man gør det. Wauuu !

 • Dag 13: Afrejse fra Alice Springs

  Bilen afleveres og turen slutter. Måske fortsætter I jeres rejse nordpå eller rundt i Australien. Det kan også være at hjemrejsen begynder i Alice Springs.

Udfyld felterne


 • Ingen kompromisser
 • Morgenmad hver morgen
 • Billeje med alle forsikringer
 • Hoteludvalg med omtanke
 • Aboriginal Story telling ved Ayers Rock
 • Stort udflugtsprogram inkluderet