New Zealand er kendt for meget. Og af mange. For nogle af os, er det også vinen, der trækker i os. Hernede. Og en tur rundt i dette skønne vinland er en anderledes måde at opleve både landet New Zealand og vinlandet New Zealand på. Fra rankerne i nord til skråningerne i syd. Med alle de klassiske karakteristika blandet godt ned i både syns- og smagsoplevelserne. Og ind imellem er der heldigvis også tid til at være både klassisk turist og almindelig lækkersulten.

Dag til dag program

 • Dag 1: Velkommen til Auckland

  Ved ankomsten til Auckland bliver I mødt af en repræsentant fra Pacific Tours, der byder jer velkommen til New Zealands største by og kører jer til jeres hotel. Måske kommer I hele vejen fra Danmark, og så er det dejligt at tjekke ind på et hotel lige midt i den smukke storby; en halv times kørsel fra lufthavnen.

  Tidsforskel og dermed en smule jetlag er nok ikke at undgå, og dagen i dag bruger I til at ”lande i”.

 • Dag 2: Oplev Auckland

  Bilen leveres til jer på hotellet på aftalt tidspunkt.  Derefter opleves Auckland på egen hånd.

  Byen er New Zealands største by og uden overdrivelse en af verdens smukkeste storbyer. Beliggende i det nordlige og subtropiske New Zealand. Selv om vinteren bliver det aldrig rigtig koldt her, hvilket i øvrigt er kendetegnende for store dele af den nordlige del af Nordøen. ”City of Sails”, som byen helt naturligt ynder at kalde sig, omgives af smukke sandstrande og frodige regnskove, og en komplet oplevelse inkluderer således også en tur ud af byen. Her er ganske enkelt nok at tage sig til. Start med at strække benene nede i den mægtige lystbådehavn, Viaduct Harbour. Området er byens naturlige centrum med liv og en altid god stemning. Det er også hernede fra, at færgen ud til Waiheke Island afgår. Herude ligger der mange hyggelige vingårde og et dejligt sted at indlede smagsoplevelserne. Det samme gælder områderne lige udenfor byen. Det milde subtropiske klima heroppe er perfekt til vinproduktion, og mange dygtige kroatiske vinbønder valgte at flytte deres liv og produktion herned for flere generationer siden. Hvilket sætter sit helt eget aftryk på smagsoplevelserne.

 • Dag 3: Auckland til Taupo (280 km/4 timer)

  Turen fra Auckland til Bay of Island tager omkring 3 timer, men giv jer selv muligheden for enkelte afstikkere og hyggelige stop undervejs. Det nordligste New Zealand er bakket og smukt og med mange helt fantastiske udsigtspunkter. Området er subtropisk og kan nydes året rundt.

  Den lille by Puhoi har tyske rødder og graver man lidt i byens historie, fanges man hurtigt af den ihærdighed, de mange immigranter havde med sig i deres iver på at starte et nyt liv. Kawakawa kaldes også for ”the gateway to Bay of Islands”. En af byens helt store attraktioner her er såmænd et offentligt toilet. Designet af den østrigske kunstner, Frederick Hundertwasser. Et sjovt og værdigt stop. Paihia er ikke overraskende populær blandt os rejsende. Byen ligger godt i forhold til det store udbud af oplevelser på og omkring Bay of Islands.

 • Dag 4: Oplevelser ved Lake Taupo

  Dagen er til oplevelser i det skønne område og smukke opland.

 • Dag 5: Lake Taupo til Napier (155 km/2 timer)

  Videre mod øst, op over Tarawera bjergene og ned til Hawke´s Bay. Gennem tidligere uvejsomme områder og lige ned i de frugtbare vinmarker, der soler sig i Middelhavslignende temperaturer. Området er foruden vin også kendt for gode restauranter og hjemsted for mange af New Zealands kreative kunstnere.

 • Dag 6: Oplev i Napier

  Hele dagen i dag er afsat til oplevelser i Napier og Hawke´s Bay. Måske lejer I en cykel og tager på vinsmagning med denne. Sæt også tid af til at byens atelier, eller tag en time på langs på en af strandene i området. Hawke´s Bay Wine Experience ligger også lige til højrebenet. Og i øvrigt en glimrende start på dagen med god inspiration til resten af opholdet her.

 • Dag 7: Napier til Martinborough (221 km/3 timer)

  Turen videre sydpå bringer jer blandt andet igennem Dannevirke. Byen der i forrige århundrede lokkede nordiske og isør danske bønder til New Zealand med billig jord. Det er der kommet mange gode landbrug ud af. Bortset fra vejnavnene og en enkelt dansklignende mølle, er der dog ikke meget her, der minder en om Danmark. Martinborough er et mindre men særdeles produktivt vinområde. Og måske et af landets allerbedste, når det kommer til Pinot Noir.

 • Dag 8: Oplev Martinborough

  Igen i dag kunne cyklen være det mest hensigtsmæssige transport rundt i området. Man kan leje disse flere steder i byen og skal ikke cykle langt for at komme ud til udsøgte produktioner. Der findes også flere vingårdsture, hvis I har lyst til at være med på en mere organiseret vinsmagning.

 • Dag 9: Martinborough til Wellington (85 km/1 time)

  Gennem de smukke Rimutaka bjerge og ned til New Zealands miniatureudgave af en hovedstad; hyggelige Wellington. En dejlig by med kaffebarer, verdensklassegastronomi og det imponerende Te Papa museum. Og må vi så anbefale aftenen brugt i Zealandia Wildlife Sanctuary i selskab med New Zealands mange nattedyr. Her kræver det mindre end almindeligt held at møde kiwien i næsten fri natur.

 • Dag 10: Oplev Wellington

  Wellington er New Zealands svar på Hollywood og Peter Jacksons filmstudier, Weta Cave, er en af byens mange seværdige attraktioner og et par timers besøg værd. Tag også den karakteristiske kabelbane op til den botaniske have og en blændende udsigt over både by og Cook Stræde og i det fjerne kan I se New Zealands Sydø. Undervurder ikke Te Papa museet. Nok et af verdens mest spektakulære nationalmuseer. Og ikke gjort på en time. Og så giver det god mening at besøge museet efter Weta Cave. I finder ud af hvorfor, når I er der…

 • Dag 11: Wellington til Blenheim (30 km/½ time + 3 timers sejlads)

  Sejlturen over Cook Strædet fra Nordøen til Sydøen betegnes af mange som en af de smukkeste færgeoverfarter på denne jord. Sejlturen tager 3 timer og går fra Wellington til Picton. Ofte får man følgeskab af både delfiner og lokale havfugle og de sidste par timer går igennem Marlboroughs sundets krystal klare vand forbi de herligste smukke småøer. Man skal virkelig tage sig i agt for ikke at bruge hele turen bag kameraets linse. Længst inde i Queen Charlotte Sound ligger Picton smukt og imødekommende og byder velkommen til Sydøen og alle dens fortræffeligheder.

  Fra Picton går turen til Blenheim i hjertet af New Zealands mest kendte vinproducerende region, Marlborough. Området skal udforskes og udfordres og det har I tre dage til. Ikke en time for meget.

 • Dag 12: Oplev Marlborough

  Flagskibet er Sauvignon Blanc her. Perfekt modnet her i et af New Zealands mest solrige områder. Hele 65 vingårde bidrager til Marlboroughregionens udbredelse.

 • Dag 13: Oplev Marlborough

  Bag Mount Richmond Forest Park ligger byen Nelson og ikke langt derfra Abel Tasman National Park. Et område, der kunne supplere vinen i Marlborough ganske godt. Ikke med vinproduktion men med flere oplevelser og dermed endnu større indhold på turen. Et vidunderligt – næsten paradisagtigt – med hvide sandstrande, krystalklart vand og smukt anlagte vandrestier igennem New Zealands i øvrigt mindste nationalpark. Den er således til at overskue også hvis man bare bruger én dag her. Lej en kajak og lad jer glide langs kyststrækningen. Måske får I følgeskab af en søløve eller lægger til i en uberørt lagune. Vi vil ikke fraråde jer at have en Sauvignon Blanc med i rygsækken. Og vi vil slet ikke fraråde jer at smage på den her. For området er som skabt til nydelse. Både af vådt, af tørt og med hinanden…

 • Dag 14: Blenheim til Hanmer Springs (260 km/4 timer)

  Kyststrækningen videre sydpå fra Blenheim er fanstatisk og snart er I fremme i Kaikoura; New Zealands verdensberømte hvalsafariby. Kaskelothvalerne holder til i området hele året rundt og sæsonvist besøges farvandene af 7 andre hvalarter inklusive blåhvaler og pukkelhvaler. En typisk hvalsafari her byder desuden på sæler, delfiner og albatrosser. Således venter der jer en formiddag af de sjældne på havet ud for Kaikoura, inden turen fortsætter gennem den vinproducerende Waipara Valley, hvor også store fåreflokke minder jer om, at New Zealand, med sine 45 millioner får, har en ganske betydningsfuld uldproduktion. I Waipara svinger I til højre og op i højderne til den smukke og charmerende bjergby Hanmer Springs, hvor der venter jer et afslappende bad i de termiske kilder.

 • Dag 15: Hanmer Springs til Christchurch (135 km/2 timer)

  Sidste kørestrækning tager jer til New Zealands næststørste by, Christchurch. Omgivet af bjergene på den ene side og Stillehavet på den anden, ligger by helt fanstatisk smukt. Desuden er den en livlig kosmopolitisk oase med spændende festivaller, moderne kunstgallerier, næsten ubegrænsede shoppingmuligheder og prisbelønnede attraktioner så som den rullende sporvognsrestaurant, Tramway Restaurant.

 • Dag 16: Oplev Christchurch

  Med sine mange grønne parker kaldes Christchurch helt naturligt for The Garden City, og den er en vidunderlig by at slentre rundt i. Hop på Christchurch Gondola og nyd udsigten over byen fra Port Hills eller oplev byen på en Christchurch Tram. Den kommer hele vejen rundt, mens konduktøren fortæller jer om det, I kører forbi. Flere steder på ruten har I mulighed for at hoppe af – og stige på – og oplevelsen er således en glimrende måde at opleve hele byen på i et særdeles behageligt tempo. Udenfor byen skal man ikke køre langt for at opleve smukke vinmarker, gode mountainbike ruter, adrenalin sugende bungy jumps eller måske en runde verdensklasses golf. The International Antarctic Centre ligger også lige i udkanten af Christchurch og giver dig en oplagt lejlighed til at opleve Sydpolen på nært hold.

 • Dag 17: Hjemrejse eller vidererejse fra Christchurch

  Er tiden til det, bruges denne inde i smukke Christchurch, inden I på aftalt tidspunkt bliver afhentet på jeres hotel og kørt ud til Christchurch Airport. Måske skal I videre rundt på den vidunderlige Sydø, og dertil ligger Christchurch eminent.

Udfyld felterne


 • Ingen kompromisser
 • Morgenmad hver morgen
 • Billeje med alle forsikringer
 • Hoteludvalg med omtanke
 • Stort udflugtsprogram inkluderet
 • Inklusive alsidig vinsmagning