Fra San Francisco til Los Angeles

”Roadtrippets Grand Old man”… eller ”Alle Roadtrips moder”… Turen ned langs Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles kan bære mange navne. Og har været en klassiker lige så længe, bilerne har eksisteret. Med to af USA´s mest ikoniske storbyer i hver ende og bundet sammen af den fantastiske kystvej Highway 1, venter der jer en oplevelse af de større.

Der er meget mere mellem “San Fran” og LA

Det er ikke kun de to storbyer, I vil opleve på denne kyststrækning. Byer som Monterey, San Simeon, Pismo Beach, Solvang og Santa Barbara ligger som perler på en snor og lokker med hver deres personlige charme og store udbud af gode oplevelser.

På denne tur flyver vi med KLM fra København, Billund eller Aalborg via Amsterdam og derfra direkte til San Francisco. Hjemrejsen går direkte fra Los Angeles tilbage til Amsterdam og derfra videre til enten København, Billund eller Aalborg. En særdeles behagelig måde at rejse til den amerikanske vestkyst på.

Se flere roadtrips i USA her:

Dag til dag program

 • Dag 1: Velkommen til San Francisco

  Straks ankommet til San Francisco hentes udlejningsbilen, og så kører I ind til La Luna Inn centralt i San Francisco, hvor I kan parkere gratis. Det har mange fordele, at have sin bil i San Francisco. Både fordi en ugeleje koster det samme som 5 dages leje, fordi I derved har transporten fra lufthavnen på plads, fordi I måske bruger den til at tage en let køretur over Golden Gate, og fordi I har den klar den morgen, I starter rejsen sydpå mod Los Angeles.

  I er fremme på jeres hotel sidst på eftermiddagen, og I behøver således ikke at vente i timer på at gå i seng (som man pænt gør det, hvis man ankommer for tidligt) – af hensyn til jetlaggen… eller snarere for at undgå den værste af slagsen…

 • Dag 2: San Francisco

  Storbyen kalder. Og ikke en hvilken som helst en af slagsen. San Francisco er ved siden af New York – med mine (red.: Michael/Pacific Tours) – øjne den mest fantastiske amerikanske storby. Kompakt og nem at opleve og med en atmosfære, der smager lidt af et mix af hippier, de glade 60´ere og Silicon Valley stemning. Måske lejer I cykler her og tager turen over Golden Gate. Eller sejler ud til Alcatraz og oplever byen fra bugten. Alcatraz skal bestilles hjemmefra, hvis I vil være sikre på at komme derud. Det ordner vi gerne i Pacific Tours. Hotellet I bor på i 2 nætter har noget så usædvanligt både parkering og morgenmad inkluderet i prisen. Og ligger i øvrigt kun et kvarters gang fra hyggelige Fisherman´s Wharf.

 • Dag 3: San Francisco til Monterey (185 km/2½ time)

  Tidlig morgen sydpå. Ud af storbyen og ned til det smukke område omkring Monterey og Carmel.

  Monterey er den gamle hovedstad fra dengang Californien og Baja California var et og samme område og underlagt det mægtige spanske rige. Efter Mexicos selvstændiggørelse blev byen provinshovedstad for Baja California og har således en betydningsfuld plads i Mexicos historie. Her i det 21.århundrede vækker byen stor begejstring med sit historiske kvarter, sit verdensberømte aquarium, populære Cannery Row og altid livlige Fisherman´s Wharf.

  Carmel ligger side om side med Monterey. Populært sagt kun adskilt – eller forbundet – af den flotte men noget kommercielle kystvej, 17-mile Drive. Carmel har fra gammel tid tiltrukket det ferierende rejsefolk. Byen blev grundlagt i slutningen af 1800 tallet som et ferie-resort og har siden udviklet sig til en charmerende lille by. For en kort stund i 1980´erne hed Carmels borgmester Clint Eastwood. En populær borgmester, der øgede tilstrømningen af turister væsentligt. Mr. Eastwood bor stadig i byen og ejede i flere år restauranten Hog´s Breath Inn, men den vender vi tilbage til om lidt…

  Har du ikke læst Steinbecks roman, Øst for Paradis, endnu, skal du gøre dette undervejs på din ferie og dernæst lægge vejen forbi Carmel og Salinas Valley. Romanen og landskabet vil da smelte sammen i din bevidsthed og give ferien (og romanen) en ekstra dimension. Men tillad kun fiktionen en lille bid af din ferie. Hurtigste vej tilbage til virkeligheden går via førnævnte Hog´s Breath Inn og en klassisk Dirty Harry Burger. Så er man straks nede på jorden igen og klar til nye oplevelser…

 • Dag 4: Monterey til Santa Barbara (375 km/5 timer)

  Kyststrækningen fra Monterey til Los Angeles er en af USA’s absolutte flotteste kyststrækninger. Lidt syd for Carmel ligger Point Lobos State Reserve, som er et beskyttet naturreservat ud til Stillehavet. Her holder tusindvis af søløver, sæler og de mere sjældne havoddere til og er i den grad et besøg værd.

  Man kører nu ind i Big Sur, den flotteste del af kysten, og fortsætter ad den snoede hovedvej, der skærer sig ind i vilde klippeformationer, over dybe kløfter og langs Stillehavets brusende vand, hvor hvaler tæt på land ikke er noget sjældent syn. Naturen i Big Sur er for vandrere noget helt særligt. Det store skovareal har stisystemer til flere ugers ferie (entre kræver tilladelse og fås på Big Sur Ranger Station lige syd for Big Sur Village) og masser af lækker natur med Redwoodtræer, vandfald og et unikt fugle- og dyreliv.

  Ikke langt fra Pismo Beach ligger store kolonier af søelefanter og tager sig en middagsblunder. Et ejendommeligt syn og en ligeså ejendommelig skabning denne søelefant. Hearst Castle ligger også i dette område. Avismanden og millionæren William Hearst´s besynderlige slot med en kunstsamling af de sjældne. Slottet er enten elsket eller hadet, så stop op og dan dig din egen mening (guidede ture bør forudbestilles).

  I syd finder man seværdige byer som spansk-influerede Santa Barbara og dansktalende Solvang. Santa Barbara er kendt for sine indbydende strande, hyggelige atmosfære og gode restauranter. Solvang for sin kopi af Rundetårn, æbleskiver og sine danske sted- og vejnavne. Og hele området Santa Ynez Valley for sine hyggelige vingårde i det bakkede grønne landskab. Har du tiden til det, kan du tage på vinsmagning på hesteryg. En smart måde at opleve og smage på uden at bekymre sig om promilleridning.

 • Dag 5: Santa Barbara og Solvang

  Hele dagen til afslapning på stranden, oplevelser i Solvang eller vinsmagning i Santa Ynez Valley.

 • Dag 6: Santa Barbara til Los Angeles (155 km/2 timer)

  Kunne et par timers shopping friste, så ligger Carmarillo Outlet Mall på dagens strækning til Los Angeles. Lige udenfor byen Ventura og med mærkevarebutikker, hvor det hele koster det halve.

  Straks Los Angeles nås, intensiveres trafikken, så det giver mening at komme her til før klokken 15 eller efter klokken 18. Los Angeles er en hektisk by. Lad det være sagt straks. En stor hektisk by, der strækker sig over et område på størrelse med det halve Sjælland. Derfor er det afgørende, at du bor i forhold til det, du vil opleve. Vi har valgt West Hollywood, fordi vi kan lide området, og fordi det ligger godt i forhold til Santa Monica for enden af berømte Sunset Boulevard, Beverly Hills, Gugenheimer, stjernerne på Hollywood Boulevard og Universal Studios.

 • Dag 7: Los Angeles

  Hele dagen går med store oplevelser i Los Angeles-området. Måske begynder den med formiddagskaffe på Hollywood Boulevard, derefter skal I tæt på det ikoniske Hollywood skilt, inden Universal Studios tager imod jer. Selvfølgelig en “tidsrøver”. Men en af de gode af slagsen. Vil I ud til Stillehavets brusende bølger, kører I ud til enten Santa Monica eller Venice Beach. Og så afslutter I turen med en restaurantoplevelse af de bedre: på The Stinking Rose i Beverly Hills.

 • Dag 8: Hjemrejse

  Indtjekning sker fra morgenstunden, hvis I flyver med Air Canada. West Hollywood ligger dog ikke langt fra lufthavnen, så I skal ikke nødvendigvis lege natteravne for både at nå at aflevere bil og tjekke ind i god tid. Dog skal I forholde jer til, at trafikken kan være intens på det tidspunkt, I kører til lufthavnen.

  I flyver fra Los Angeles klokken 11.45, har halvanden time i Toronto og lander igen i København næste morgen klokken 10.20

Hoteller

San Francisco: La Luna Inn ***

Et udmærket turistklassehotel beliggende i Marina District i den ydre del af San Francisco downtown. Ikke langt fra San Francisco Bay. Vi anvender dette hotel, fordi det holder en fornuftig standard, der er morgenmad med i prisen (en enkel continental morgenmad; dvs. ikke at forveksle med den store amerikanske buffet), wifi er gratis og så kan man parkere uden at skulle betale for det. Er du glad for de mange detaljer og sætter du pris på minimum 4 stjerner, så er La Luna Inn ikke dit hotel. Men går du efter en fornuftig indkvartering til en god pris, så er hotellet glimrende.

La Luna Inn SFO

La Luna Inn


Monterey: Travelodge by Wyndham Monterey Bay ***

Beliggende lige i udkanten af Monterey smidigt på vejen fra og til San Francisco. Derfor bruger vi denne hyggelig turistklasseoase på turen her. Værelserne er rummelige og har nemt plads til den lille familie, der kan dele to dobbeltsenge. Alle værelserne har gratis wifi, elkedel m/kaffe og te tilbehør, mikrobølgeovn, køleskab, hårtørrer og sågar også en clockradio, hvis man har brug for en sådan. Mange af værelserne har balkon og så har hotellet i øvrigt swimmingpool, restaurant og gratis parkering. Morgenmaden (den enkle af slagsen) indgår i værelsesprisen.

Travelodge Monterey Bay

Travelodge Monterey Bay


Santa Barbara: Ramada Santa Barbara ***

Beliggende i udkanten af hyggelige Santa Barbara by (ikke i gåafstand til hverken by eller strand) og et godt udgangspunkt til at opleve både byen, den såkaldte Californiske Riviera og oplandet inklusiv Solvang, der ligger 50 kilometer fra Santa Barbara. Alle værelserne er indrettet i klassisk amerikans motelstil. Dvs. med enten en King Size seng eller to Queen Size senge, mikroovn, kaffemaskine og køleskab. Hotellet har en lille tropisk have med en solopvarmet swimmingpool. Her bor man, hvis man vil bo tæt på Santa Barbara til det, de fleste af os vil kalde en ”god pris”. Inkluderet i denne ”gode pris” er wifi på alle værelser, morgenmad (continental breakfast) og parkering.

The Ramada - Santa Barbara

Ramada Santa Barbara


Los Angeles: Hollywood Hotel ***

Hvor man vælger at bo i Los Angeles området handler meget om, hvad man vil se og opleve. Oppe i Hollywood bor man i nærheden af Universal Studios, Beverly Hills og en kortere køretur ud ad Sunset Boulevard til Santa Monica. Og selvsagt tæt på Hollywood Boulevard, Mann´s Chinese Theatre og det ikoniske Hollywood skilt. Hollywood Hotel er et pænt turistklassehotel. Værelserne er velindrettede med 37” TV, safeboks, kaffemaskine, køleskab, strygejern, hårtørrer og badekåber. Hotellet har en lille swimmingpool, et fitness rum, morgenmadsrestaurant og bar. Morgenmaden er inkluderet og består af en enklere ”Full American Breakfast buffet”. Parkering koster ca. 25 dollars/døgn.

The Hollywood Hotel

The Hollywood Hotel

Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles

Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles

Udfyld felterne


 • San Francisco Bay Area
 • Santa Barbara Beach
 • Stillehavskysten
 • Californiens gode druer
 • Los Angeles bag i disen
 • Solen går ned i Stillehavet
 • Heste i Santa Ynez
 • Santa Ynez Valley
 • Solvang
 • Store oplevelser på kort tid
 • Morgenmad hver morgen
 • Billeje med alle forsikringer
 • Hoteludvalg med omtanke
 • God tid på Californiens Riviera
 • San Francisco & Los Angeles på samme tur