Nordøen er det milde klima, den termiske undergrund, de subtropiske badestrande og den smukke by Auckland. Hawkes Bay i øst, hovedstaden Wellington i syd og Tongariro National Park skydende op over skydækket midt på øen. Selvfølgelig et stop i Hobbiton på vejen til Rotorua og afslappende dage i Coromandel. Nordøen på en uge kan nydes året rundt og kunne være New Zealandoplevelsen på vejen til Australien.

Dag til dag program

 • Dag 1: Velkommen til Auckland

  Ved ankomsten til Auckland bliver I mødt af en repræsentant fra Pacific Tours, der byder jer velkommen til New Zealands største by og kører jer til jeres hotel. Måske kommer I hele vejen fra Danmark, og så er det dejligt at tjekke ind på et hotel lige midt i den smukke storby; en lille halv times kørsel fra lufthavnen. Tidsforskel og dermed en smule jetlag er nok ikke at undgå, og dagen i dag bruger I til at ”lande i”.

 • Dag 2: Oplev Auckland

  Bilen leveres til jer på hotellet på aftalt tidspunkt.  Derefter opleves Auckland på egen hånd.

  Byen er New Zealands største by og uden overdrivelse en af verdens smukkeste storbyer. Beliggende i det nordlige og subtropiske New Zealand. Selv om vinteren bliver det aldrig rigtig koldt her, hvilket i øvrigt er kendetegnende for store dele af den nordlige del af Nordøen. ”City of Sails”, som byen helt naturligt ynder at kalde sig, omgives af smukke sandstrande og frodige regnskove, og en komplet oplevelse inkluderer således også en tur ud af byen. Her er ganske enkelt nok at tage sig til. Start med at strække benene nede i den mægtige lystbådehavn, Viaduct Harbour. Området er byens naturlige centrum med liv og en altid god stemning. Det er også hernede fra, at færgen ud til Waiheke Island afgår, hvis I er til gourmet mad og hyggelige vingårde. En let vandretur op til toppen af noget så usædvanligt som byens højeste vulkan, Mt. Eden, er også en af mange muligheder for at få strukket benene godt igennem. Heroppe er der en pragtfuld udsigt ud over hele Auckland Bay. Det er der også oppe fra Sky Tower. Hvor man i øvrigt kan komme på en lille 360 graders vandring i 300 meters højde; på den forkerte side af panoramavinduernes ellers så trygge afskærmning. Afslutningsvist – og meget alternativt – kan I vælge at hoppe ned fra tårnets top. Ja, det lyder forkert, men den er god nok. Og selvfølgelig gjort under sikker og kyndig vejledning.

 • Dag 3: Auckland til Coromandel (180 km/2½ time)

  Halvøen Coromandel er en vidunderlig del af New Zealand. Langstrakte tropiske sandstrande, kuperede landskaber med skønne vandremuligheder, små townships og øde grusveje helt i nord, der fører op i et bølgende grønt bakkelandskab med masser af græssende får. Før I når Whitianga har I lagt vejen forbi Driving Creek Rail. I virkeligheden et pottemagerværksted, hvor en togbane er brugt til at hente ler i bjergene med. Nu om dage er skinnerne mest til for besøgende turister, men lad jer ikke skræmme af det. Det er et hyggeligt lille sted, der bringer jer rundt i et lille udsnit af Coromandels smukke natur.

  Ellers er Coromandel subtropiske paradisstrande, et bagland med flotte vandreruter, udsigtspunkter og små hyggelige byer, der står parat med åbne arme for at tage imod jer og vise jer det bedste, de har at vise frem. Hot Water Beach ligger lidt nord for Tairua og er et af New Zealands mange usædvanlige naturfænomener. Varme kilder i det hvide sand lokker folk til med små spejderspader og så sidder man ellers der i sit eget lille interimistiske spabad og tænker over alt det gode i livet. Efter ro i krop og sjæl kunne dagen passende afsluttes i selskab med Cathedral Cove Kayak Tours og en tur ud til havreservatet Cathedral Cove. Denne oplevelse er fantastisk morgen, middag og aften, og kan således gøres lige præcis, når det passer jer.

 • Dag 4: Coromandel til Rotorua (195 km/2½ time)

  Før Coromandel bliver til Bay of Plenty kører I gennem byen Waihi, hvor den aktive guldmine Marthas Mine med sit mægtige gyldne krater tydeligt viser, hvilken rigdom Moder Jord også gemmer på. Oplev området med Waihi Gold Mine Tours og bliv klog på guldet i byens Gold Discovery Centre. Herfra videre til Matamata, hvor Hobbiton Movie Set ligger. For Ringenes Herre- og Hobbitten fan er det Middle-Earth når det er bedst. Få en rundvisning i området og nyd en hjemmebrygget Hobbit-øl i den karakteristiske The Mill. Straks syd for Matamata ligger byen Tirau. Er I ikke stoppet i Matamata, så er Tirau et godt valg for en kaffepause. Byen er hyggelig og har mange små indbydende butikker med lokal brugskunst.

  Rotorua er kendt for sine mange varme kilder. Og samtidig er den det kulturelle centrum for Maori folket. Begge dele vil præge jeres ophold i byen.

 • Dag 5: Rotorua til Napier (220 km/3 timer)

  Turen fra Rotorua går først igennem de termisk aktive landskaber syd for byen. Nåede I ikke Waimangu i går, er det således helt naturligt at gøre stop her på denne første del af dagens etape. Straks før Taupo lægges vejen forbi det imponerende Huka Falls. Endnu en af New Zealands mange vilde naturoplevelser. Lake Taupo er i virkeligheden et gammelt vulkankrater. Et af de helt store af slagsen og formet ved et af verdens største vulkanudbrud for ”bare” 1800 år siden. Her svinger I østover og kører ind igennem Ahimanawa bjergene for på den anden side at rulle ned i den smukke Hawkes Bay til art deco byen Napier. En perle af en hyggelig helårs Stillehavsferieby. Med egen velsmagende vinproduktion, livligt cafeliv og flere solskinstimer end de fleste newzealandske byer kan bryste sig med.

 • Dag 6: Napier til Martinborough (240 km/3½ time)

  Turen videre sydpå bringer jer blandt andet igennem Dannevirke. Byen der i forrige århundrede lokkede nordiske og isør danske bønner til New Zealand med billig jord. Det er der kommet mange gode landbrug ud af. Bortset fra vejnavnene og en enkelt dansklignende mølle, er der dog ikke meget her, der minder en om Danmark. Martinborough er et mindre men særdeles produktivt vinområde. Og måske et af landets allerbedste, når det kommer til Pinot Noir.

 • Dag 7: Martinborough til Wellington (90 km/1 time)

  Gennem de smukke Rimutaka bjerge og ned til New Zealands miniatureudgave af en hovedstad; hyggelige Wellington. En dejlig by med kaffebarer, verdensklassegastronomi og det imponerende Te Papa museum. Og må vi så anbefale aftenen brugt i Zealandia Wildlife Sanctuary i selskab med New Zealands mange nattedyr. Her kræver det mindre end almindeligt held at møde kiwien i næsten fri natur.

 • Dag 8: Afrejse fra Wellington

  Turen slutter. Måske fortsætter I jeres rejse rundt i New Zealand, måske går turen videre til Australien eller måske begynder hjemrejsen nu; herfra Wellington.

Udfyld felterne


 • Ingen kompromisser
 • Morgenmad hver morgen
 • Billeje med alle forsikringer
 • Hoteludvalg med omtanke
 • Det fantastiske Te Papa museum i Wellington
 • Stort udflugtsprogram inkluderet