Der findes ingen klassiske oplevelser. Alle oplevelser er individuelle, og alle oplever vi på forskellig vis.

Turen fra Sydney til Cairns vil nogle måske kalde en klassiker. Det kunne vi også fristes til. Strækningen er populær, fordi oplevelserne inkluderer meget af det, mange vil mene er noget af det bedste, Australien byder på. Med storbyen Sydney som første stop, får I Australien ”lige på og hårdt”.

Sydney er en af verdens mest betagende storbyer. Med sin beliggenhed, med sin variation af nyt og gammelt og – for os danskere måske især – på grund af det ikoniske og smukke Operahus. Og så går det ellers nordpå. Via nationalparker, vinmarker, tropestrande, tropeøer og længst mod nord det helt usædvanlige Great Barrier Reef. Blue Mountains, Fraser Island, Airlie Beach og måske en tur ud på Stillehavet og møde pukkelhvaler.

”Op langs østkysten” er vores bud på oplevelser mellem Sydney og Cairns. Måske har I nogle helt særlige ønsker, der ikke er nævnt i vores tur, og så er det bare at fortælle os det, for så finder vi en smart måde at inkludere dem på.

Start/slut: Sydney/Cairns

Varighed: Helt individuelt. Denne inspirationstur er på 3 uger

Inklusive: Vi inkluderer alt det, du ønsker at have inkluderet hjemmefra. Lejer du bil eller motorhome, har du fri km. og den fulde forsikringspakke.

Hotelkategori: Vi kender nogle helt fantastiske 3, 4 og 5 stjernede hoteller i byerne og hele vejen op langs kysten, og vi kan godt selv lide at have morgenmaden inkluderet hjemmefra.

Dag til dag program

 • Dag 1: Velkommen til Sydney

  Ved ankomsten til Sydney bliver I mødt af en repræsentant fra Pacific Tours, der byder jer velkommen til Australiens største by og kører jer til jeres hotel. Måske kommer I hele vejen fra Danmark, og så er det dejligt at tjekke ind på et hotel lige midt i den smukke storby; en halv times kørsel fra lufthavnen.Tidsforskel og dermed en smule jetlag er nok ikke at undgå, og dagen i dag bruger I til at ”lande i”.

 • Dag 2: Oplev Sydney

  Dagen i dag er på egen hånd. I skal ud at slentre i byen og søger nok hurtigt ned mod havnen. Her ligger Operahuset, hvorfra I nyder udsigten over på Harbour Bridge. Måske tager I jer en sejlads i havnen og ud igennem den af naturen anlagte udsejling til det store Stillehav. Længst derude ligger Manly og lokker med sine dejlige hvide sandstrande. Tag en frokost herude. Og lad jer gerne lokke af den lokale Fish ´n Chips.

  Tilbage i centrum er det oplagt at udforske byens ældste kvarter, The Rocks, eller tage en tur op i Sydney Tower og nyde den imponerende udsigt.

 • Dag 3: Oplev Sydney

  Flere oplevelser på egen hånd. Skal du mærke adrenalinen er Bridge Climbing over Harbour Bridge en oplagt måde at få den frem på. En særpræget måde at udfordre sig selv på, men ikke desto mindre efterhånden en af Sydneys mest populære attraktioner og forudbestilling kan anbefales. Kan du få plads sidst på dagen, så er solnedgangen set oppe fra broen et sjældent syn. Featherdale Wildlife Park lokker med koalabjørne, kænguruer, papegøjer og den sultne Ngukkur, parkens enorme saltvandskrokodille. Lad dig endelig lokke dertil og få en god introduktion til mange af de dyr, der venter på dig ude i naturen.

 • Dag 4: Sydney til Blue Mountains (120 km/2 timer)

  Tidligt på morgenstunden henter I jeres bil, og så er det ellers tid til at forlade den smukke storby. Nationalparken Blue Mountains venter med sine vilde og meget New South Wales typiske natur med klippeformationerne og eukalyptustræer. Tag vandreskoene på og slip jer selv løs i en blanding af bushwalk og bjergvandring. Three Sisters hedder de 3 berømte og meget fotogene klipper, hvorfra man kan nyde en fantastisk udsigt over Jamison Valley. Jenolan Caves ligger også herude i Blue Mountains. Det er den største underjordiske hule i Australien og en sjælden oplevelse at vandre ned i. Sjældent er det også at møde en Platypus. Næbdyret, som vi kalder det, er en af Australiens mest besynderlige skabninger. Og er I heldige, har I det på listen over dyr, I oplever i den frie natur, når I forlader Blue Mountains.

 • Dag 5: Blue Mountains til Hunter Valley (250 km/3½ time)

  I er tidligt oppe, for nationalparken er ikke oplevet på en dag. Læg jeres vej forbi byen Katoomba eller tag en tur på den spektakulære Blue Mountain Scenic Railway. Når I er klar, forlader i parken og sætter kursen mod nord og Hunter Valley, Australiens ældste vinregion. Her ligger der mere en 150 vingårde, der alle producerer vin i absolut topklasse. Mikrobryggerierne har også fundet indpas i dalen, og skulle I således også fristes af ølsmagning, så snyd ikke jer selv for et besøg hos Blue Tongue Brewery på Hunter Resort.

 • Dag 6: Hunter Valley til Port Macquarie (300 km/4 timer)

  I forlader Hunter regionen og kører videre nordpå. Dette nordlige New South Wales er et mix af bølgende landbrugsjord, græsgrønt bakkelandskab med tusindvis af får, kystby efter kystby med masser af liv i skolernes ferietid men ellers særdeles rolige og fantastiske hvide sandstrande. Måske laver I en afstikker ud til Nelson Bay og Port Stephens, som vækker tankerne hen på noget, der ligner paradis. Området er desuden kendt for sine mange delfiner, der ofte kommer ganske tæt ind til land. Længere oppe ad kysten gør I hold for natten i den hyggelige by Port Macquarie, hvor det slet ikke gør noget, hvis I når op inden solen går ned. For strandene bliver ved med at være fantastiske, og heroppe i Port Macquarie har de nogle af de allerbedste. Husk ALDRIG at bade på strande, hvor der IKKE er livreddere. Det vil sige, at I kun bader imellem de gul/røde flag. Af hensyn til jeres sikkerhed !

 • Dag 7: Port Macquarie til Byron Bay (400 km/5 timer)

  Turen går i dag igennem et område, man populært kalder for New England. Fordi denne nordlige del af New South Wales i sin enkelthed minder meget om ”good old England”. På den ene side af hovedvejen har I det mægtige Stillehav med sine mange smukke strande, og på den anden side – og et stykke inde – ses bjergkæden The Great Dividing Range. Har I børn med på turen, så læg vejen forbi forlystelsesparken Big Banana ved Coffs Harbour, der – som navnet måske antyder – ligger i en af områdets mange bananplantager. Foruden de mange forlystelser, kan man også blive klog på alt, hvad der har med bananproduktion at gøre. Grafton er også et stop værd. Med sin hyggelige hovedgade smukt prydet af violette jacarandatræer. Træet står smukkest i forårsmånederne og sætter ofte gang i julestemningen.

  Byron Bay ligger i det nordligste New South Wales og har i årtier været en efterspurgt ferieby. Engang eftertragtet blandt rygsækrejsende. I dag er den populær både blandt unge og ældre. Og særdeles livlig på den gode måde. Her bor I natten over… og kunne nok sagtens fristes til at blive længere.

 • Dag 8: Byron Bay til Lamington National Park (130 km/2 timer)

  Byron Bay er Australiens østligste punkt. Derfor er et besøg i fyrtårnet på Cape Byron en særlig oplevelse. Også fordi man i juli til oktober kan spotte hvaler heroppe. Turen går et stykke nordpå ad Pacific Highway. I Nerang drejer I fra og sætter kursen mod Beechmont og Binna Burra Mountain Lodge beliggende i Lamington National Park. Det er tid til atter at fordybe sig i en af østkystens smukkeste nationalparker.

 • Dag 9: Oplev Lamington National Park

  I bruger hele dagen i dag i de skønne omgivelser omkring Binna Burra Mountain Lodge og i den helt fantastisk smukke nationalpark med sine mere end 160 kilometer sammenhængende vandrestier, hvoraf den korteste gøres på 30 minutter. Det bakkede område med sin tætte regnskov, mange creeks og flotte vandfald er en lækkerbisken for naturelskere. Sørg for at have masser af vand med på jeres vandring; og måske badebukser, hvis I skulle få lyst til at dyppe mere end bare tæerne i et af de mange vandhuller. Heroppe i højden er der et smukt vue udover Gold Coast, det sydlige Queensland og det nordlige New South Wales, og den nyder I nok fra et af de mange udsigtspunkter. Lamington er en del af Gondwana Rainforests of Australia, som består af både subtropisk og tempereret regnskov; i øvrigt den største af sin art i verden.

 • Dag 10: Lamington National Park til Brisbane (105 km/1½ time)

  Tilbage til den plane kyststrækning og videre op nordpå. I Tweed Heads forlader I New South Wales og kører ind i Coolangatta i Queensland. De to byer er smeltet sammen til en by selvom de ligger i hver sin delstat. Det morsomme er samtidig, at der i sommertiden er en times tidsforskel imellem de to byer, da Queensland er en time foran New South Wales. Det betyder blandt andet, at man kan fejre nytår to gange her ved blot at krydse en gade. Straks i Queensland lægger I måske vejen forbi feriebyen Surfers Paradise med de høje hoteller, de mange surfere ude på bølgerne, Sea World, Movie World, Dream World og Wet ´n Wild. Alt afhængigt af, hvor I har lagt dagens fokus, så kan I være i Brisbane allerede ved middagstid og nå at få et indtryk af Australiens 3. største by.

 • Dag 11: Brisbane til Hervey Bay (350 km/4 timer)

  Brisbane bliver lagt bag jer og I fortsætter op ad Bruce Highway, som kystvejen nu hedder. Kør af ved Glass House Mountain National Park og oplev det særprægede landskab, før I lægger vejen forbi Australia Zoo i Beerwah. En zoologisk have med format. Her slog den kendte krokodilleelsker Steve Irwin sine folder, mens han var i live. Haven ejes stadig familien Irwin og efterlever alle de gode visioner om at være den bedste ”wildlife conservation facility” i verden. En absolut god oplevelse! I kører nu videre mod den hyggelige badeby Noosa Head. Har I været i Australia Zoo er tiden nok knap, men ellers kan vi anbefale jer at gøre et eftermiddagsstop her og nyde en promenade langs byens attraktive boardwalk nær Noosa River. Sidst på dagen er I fremme i Hervey Bay, hvor I bliver natten over, før det i morgen går løs på Fraser Island.

 • Dag 12: Hervey Bay til Fraser Island

  Tidligt op og en kort køretur ned til River Heads, hvor I parkerer jeres bil på Kingfisher Bay Resorts parkeringsplads (pris ca. 30 dollars for 2 nætter), før I sejler over til verdens største sandø – Fraser Island – klokken 9. I sejler direkte til Kingfisher Bay Resort, hvor I skal bo i to nætter. Jeres værelse er næppe klart ved ankomsten, så I sætter bare bagagen og tager straks på oplevelse rundt øen. Fraser Island har alt det bedste, en ø kan tilbyde: regnskov at vandre i, over 100 ferskvandssøer at bade i, enorme sandklitter at klatre i, sandstrande som var du i paradis, og en 120 kilometer lang ”beach highway”. Øen er kun farbar med en 4-hjulstrækker.

 • Dag 13: Oplev Fraser Island

  I dag skal I på en 4-hjulstrukken tur rundt på øen. I skal ganske enkelt opleve det bedste af øen inklusive Lake McKenzie, Wanggoolba Creek, Maheno skibsvraget og den berømte og føromtalte lange ”beach highway”. Vi lover jer, at det bliver en dag ud over det sædvanlige. HUSK badetøj og masser af god solcreme.

 • Dag 14: Fraser Island til Rockhampton (430 km/6 timer + 3 timers sejlads)

  Enten er I med færgen klokken 7.50 eller også tager I færgen kl. 10.30 tilbage til fastlandet og jeres parkerede bil. Nu går det gennem sukkermarker. Måske med et stop i byen Bundaberg, der er blevet kendt på sin romproduktion. Længere mod nord er det de store kvægstationer, der tager over fra sukkerproduktionerne. Frokoststop i Gladstone med sine mange lækre fiskerestauranter. Prøv eventuelt den berømte Gladstone Mud Crab. Rockhampton er kvæghovedstaden i Australien. Og samtidig begyndelsen på troperne. Man siger populært, at det herfra ikke længere er anbefalelsesværdigt at bade i floderne. På grund af saltvandskrokodiller. Og det skader bestemt ikke at lytte til dette råd.

  Når nu byen er kendt for sin kvægproduktion falder intet mere naturligt, end at overnatte på en farm. Og det er så det, I gør i nat.

 • Dag 15: Rockhampton til Airlie Beach (500 km/7 timer)

  Foruden kvæg ser I også kænguruer ude på markerne. Her lever de godt og beskyttet og falder i øvrigt rigtig godt ind med naturen. Dagen foran jer byder på en lang køretur, så I er nok tidligt oppe for at nyde morgenkaffen i de landlige omgivelser. Familien Henderson er meget begejstrede for at fortælle om livet på en farm i Rockhampton. Måske tager I med ud på markerne og tilser dyrene. Det er bare at hoppe op på ladet af en af deres trucks. Det giver også en god fornemmelse af, hvor store sådanne australske kvægfarme også kan være… Og så ellers op i fart igen og ud på Bruce Highway mod Airlie Beach. Highway´en har i flere dage været en landvej, og I kan mærke, at trafikken bliver lettere og lettere. Til tider kan man godt føle sig lidt alene, men trods alt ikke på niveau med trafiktætheden (eller mangel på samme) inde i Outbacken. Drej fra i Mackay og gør stop i den smukke Cape Hillsborough National Park med huler, klippeskråninger, dyreliv, fugleliv og vandrestier. Det hele helt ned til Stillehavets stille vand. Og så er I snart i Airlie Beach. Sprængbrættet ud til øgruppen the Whitsundays. Men sandelig også en hyggelig ferieby.

 • Dag 16: Oplev Airlie Beach(297 km/4 timer)

  The Withsundays består af 70 små og større tropiske øer. Det rene paradis, vil mange kalde dem. Og det er ingen overdrivelse. Vi har ikke inkluderet noget her, for det afgørende er, hvornår på året, I er her. Kommer I i løbet af den australske vinter (juli-september), så er en hvalsafari næsten et must. Pukkelhvalerne heroppe elsker at få besøg af jer. Og hvaloplevelsen er en af de helt store oplevelser på østkysten. Udenfor hvalsæsonen kan man også sejle ud til Great Barrier Reef herfra og få en snorkeloplevelse af de helt store. Dog vil vi anbefale, at I tager denne oplevelse oppe i Cairns, da sejladsen ud til revet og væsentlig kortere deroppe fra. Selvfølgelig er det også fristende at sejle ud til en af tropeøerne og opleve Stillehavsfornemmelsen og den kridhvide sandstrand. Og mulighederne herfor er ganske så mange. Med andre ord: det bliver en god dag i dag…

  Nyd aftenen og den gode stemning i Airlie Beach. Det bliver ikke meget bedre.

 • Dag 17: Airlie Beach til Townsville (300 km/4 timer)

  Dagens rejser bringer jer nærmere the Far North Queensland. Den tropiske del af ”the Sunshine State”, som man populært kalder Queensland. Sving ud til kysten i den lille by Bowen og nyd den ene uberørte lagune efter den anden. Endnu engang vover vi os ud i brugen af ordet paradis. Svært ikke at drive rovdrift på dette skønne ord; især på disse kanter. Og så dyrker de mangoer heroppe. Tilsat lidt is smager de himmelsk… Trænger I til at strække benene, kører I straks før Townsville forbi Bowling Green Bay National Park og tager en vandretur rundt om Mount Elliot. Aftenstunden bruger I inde i hyggelige Townsville.

 • Dag 18: Townsville til Cairns (350 km/4 timer)

  Sidste etape på den lange rejse. Men inden I forlader Townsvillle, aflægger I måske Reef HQ et besøg og lærer alt om Great Barrier Reef, inden I skal ud og ”mærke” det oppe i Cairns. Det imponerende akvarium er bygget for at stimulere interessen for det truede koralrev. Gør stop i Mission Beach på jeres vej nordpå. Den særdeles hyggelige og eksotiske badeby ligger bare en kort afstikker fra Bruce Highway og er et eftermiddagsstop værd. 14 kilometer tropisk strand i topklasse – LYT ALTID til de lokales anvisninger i forhold til Stinglers – med regnskov helt ud til stranden. Og en i særklasse fantastisk og afslappet feriestemning. Lidt for enhver smag og aldrig for meget. Har I en nat i overskud på jeres tur, kunne den bruges her. Med mulighed for at besøg den nærliggende tropeø, Dunk Island. Fra Mission Beach er der bare et par timers kørsel tilbage op til Cairns, så I er ganske tæt på turens sidste stop.

 • Dag 19: Oplev Cairns

  Klokken 9 afgår I fra havnen i Cairns og sejler ud til Great Barrier Reef. Hele dagen bruger I derude. Med og uden snorkeludstyr. Inklusive en dejlig frokostbuffet i vidunderlige omgivelser.

 • Dag 20: Oplev Cairns

  Dagen er helt på egen hånd. Måske trænger I bare til at slappe af. Og det findes der rige muligheder for at gøre her. Det kan også være I vil op i Atherton Tableland og riverrafte eller besøge Kuranda, hvortil I kan komme med bilen, toget eller svævebanen. Tag eventuelt toget op – en fantastisk oplevelser op gennem bjergskråningerne – og svævebanen ned. Så får I også den helt fantastiske udsigt med i oplevelsen.

 • Dag 21: Afrejse fra Cairns

  Bilen afleveres og turen slutter. Måske fortsætter I jeres rejse rundt i Australien. Det kan også være at hjemrejsen begynder i Cairns.

Udfyld felterne