Sydøen rundt er en intens naturoplevelse. For Sydøen er natur, man næsten ikke tror er sand. Turen starter og slutter i Christchurch og går så både op i bjergegnene omkring landets højeste bjerg, Mount Cook, og ned sydpå til Queenstown; New Zealands absolutte adrenalinhovedstad. Og ikke nok med at man hernede kan foretage sig vilde natureskapader – som bungyjump og skydives – så kan man faktisk også bare nyde, det man ser. Vandreture, cykelture eller decideret afslapning over en kop kaffe med udsigten over sø, fjord og bjerglandskab.

Både Milford Sound og Doubtful Sound er fjordland så ubeskriveligt, man kan komme det ubeskrivelige. For ikke at tale om gletsjerlandskaberne på vestkysten. Hvor en vandretur eller en helikopterflyvning på hver sin fantastiske måde giver dig både indsigt og overblik. Turen er ikke længere, end at den passer i kombination med andre af vores ture. Og synes du, at Abel Tasman og Marlborough regionen mangler, så klarer vi hurtigt en supplerende afstikker til disse nordligere regioner på Sydøen.

Dag til dag program

 • Dag 1: Velkommen til Christchurch

  Straks ved ankomsten til Christchurch Airport afhentes udlejningsbilen. Der er ikke langt fra lufthavnen til centrum, og det tager ikke mere end et kvarters tid for jer at komme ind til hotellet. Resten af dagen er til oplevelser i skønne Christchurch.

 • Dag 2: Oplev Christchurch

  Uanset hvordan man oplever Sydøen, så er Christchurch svær at komme udenom. Og heldigvis for det. Den er en skøn oase, der binder hele øen sammen på midten. Ud til det mægtige Stillehav og omgivet af den smukkeste natur. Med sine mange grønne parker kaldes byen også for The Garden City, og den er en vidunderlig by at slentre rundt i. Hop på Christchurch Gondola og nyd udsigten over byen fra Port Hills eller oplev byen i en sporvogn med Christchurch Tram. Den kommer hele vejen rundt, mens konduktøren fortæller jer om det, I kører forbi. Flere steder på ruten har I mulighed for at hoppe af – og stige på – og oplevelsen er således en glimrende måde at opleve hele byen på i et særdeles behageligt tempo. Udenfor byen skal man ikke køre langt for at opleve smukke vinmarker, gode mountainbike ruter, adrenalin sugende bungy jumps eller måske en runde verdensklasses golf. The International Antarctic Centre ligger lige i udkanten af byen og giver dig en oplagt lejlighed til at opleve Sydpolen på nært hold.

 • Dag 3: Christchurch til Mount Cook National Park (350 km/5 timer)

  I dag kører I gennem hjertet af Sydøen. Henover Canterburys langstrakte sletter. Hold en pause i hyggelige Geraldine, og lad herefter højlandet tage over fra slettelandskabet. Turen går op over Burkes Pass, før I når den smukke by Tekapo, beliggende ned til gletsjersøen af samme navn. Fra Lake Tekapo videre til Lake Pukari og snart er I oppe Mount Cook National Park og helt ubeskriveligt smukke omgivelser.

 • Dag 4: Mt. Cook National Park til Dunedin (318 km/4 timer)

  Ned fra bjerget og videre sydpå. Turen går gennem byen Twizel, som mange vil genkende fra Ringenes Herre. Oplev klassisk newzealandsk fåreklipning i Omarama, hvidstenede bygninger i Oamaru og kæmpe runde kampesten i Moeraki. Afslutningsvist – det kræver timing – ser du måske blåpingviner komme i land efter dagens arbejde til havs. Dunedin har tydelige skotske aner. Noget der er med til at give denne New Zealands fjerdestørste by sin helt egen charme.

 • Dag 5: Oplev Dunedin og Otago halvøen (318 km/4 timer)

  Dunedin er kendt som ”the Edinburgh of the South”. Arkitekturen minder om den skotske hovedstad, omgivelserne minder om den skotske hovedstad, og byens indbyggere har en snert af skotsk accent i deres ellers så skønne newzealandske dialekt. Dunedin er en universitetsby, hvilket gør den livlig på en behagelig måde. Er I i byen på en lørdag, så læg vejen forbi Farmers Market ved byens gamle og smukke stationsbygning. Er I i byen på ugens øvrige dage, skal I også lægge vejen forbi stationen. Den emmer af ynde. Og er i øvrigt på listen over ”verdens 200 største seværdigheder” … (ja, sådan en liste findes der også). Udenfor Dunedin ligger New Zealands eneste slot, Larnach Castle. Læg vejen forbi dette, når I kører ud til Otago halvøen for at opleve verdens eneste fastlandskoloni af albatrosser. En absolut ubeskrivelig oplevelse. Som kun bliver endnu bedre af, at man også kan møde pingviner herude.

 • Dag 6: Dunedin til Te Anau (387 km/5 timer)

  Ruten i dag går gennem Southland regionen med massevis af landbrugsjord. Men i stedet for at køre ad den klassiske direkte vej til Te Anau, anbefaler vi jer at tage turen langs kysten via det øde og dog let fremkommelige the Catlins. En virkelig smuk tur med mange gode vandreture både langs vandet og inde i landet. Ensomme strande med sæler og søløver, tæt skov med store vandfald og enkelte småbyer, hvor man i Bluff kan nyde et fortræffeligt østersmåltid. Naturen opleves i dag så smuk og frodig, at man sagtens forstår, hvorfor New Zealand også bliver kaldt ”paradisets have”.

  Fra det allersydligste går det naturligvis nordpå. Først igennem Southlands hovedby Invercargill og derfra videre op til Manapouri, hvorfra turene ud til Doubtful Sound starter. Det sidste stykke op til Te Anau er herfra hurtigt gjort.

 • Dag 7: Te Anau - Milford Sound – Te Anau (233 km/4 timer)

  Vejen mellem Te Anau og Milford Sound er en af de smukkeste og mest ikoniske strækninger i hele New Zealand. Fra krystal klare søer og tårnhøje bjergtinder til skrånende gletsjerformede grønne enge. Stræk benene på the Chasm Walk og få endnu en åbenbaring af en naturoplevelse. Med vandfald, hængebroer og en fossende Cleddau river. Videre gennem den 1200 meter lange Homer Tunnel og så er I fremme ved Milford Sound, hvor en tur ud på fjorden er et af de absolutte højdepunkter på New Zealand-rejsen. Oplevelsen kan ikke beskrives med ord alene. Men regnskove, vandfald, pingviner og delfiner siger sit. Og nej… man kan ikke bare tage til Norge…

  Turen går samme vej tilbage til hyggelige Te Anau.

 • Dag 8: Te Anau til Queenstown (178 km/2½ time)

  Afstanden til Queenstown er ikke længere, end at den kan gøres på en formiddag. Og det anbefaler vi jer at gøre. Der ligger en stor oplevelse og venter på jer: Queenstown. Vel nok New Zealands vildeste by på den absolut ”fede måde”. Queenstown er bungy jumps, jetboats og river rafting. Queenstown er lækre restauranter, hyggelige cafeer og masser af liv. Og Queenstown er vingårde, cykelture og omgivelser så smukke, at man bare har lyst til at blive her i ugevis.

 • Dag 9: Oplev Queenstown

  Skønt det, at Queenstown er udråbt som New Zealands ”adventure capital”, har byen meget mere i sig end action pakkede oplevelser. Beliggende på bredden af Lake Wakatipu nedenfor det skyhøje panorama fra de bastante Remarkable Mountains er byen som omtalt omgivet af en overflod af naturlige vidundere. Tag turen ned ad the Gibbston Valley wine trail og smag nogle af de bedste Pinot Noir vine. Eller stig ombord på den over 100 år gamle dampfærge, TSS Earnslaw, og sejl en tur til Walter Peak High Country Farm med sine tusindvis af får. Herfra kan I tage videre på cykel eller hesteryg gennem højlandet og afslutningsvist nyde en middag på Colonel´s Homestead med den skønneste udsigt ned over Lake Wakatipu. Udforsk byens cafeer langs søbredden og spis frokost på Michelin-stjernekokken Josh Emetts restaurant ”Rata”. Læg vejen forbi den historiske naboby Arrowtown eller hop på en firhjulstrukket tur til Macetown. Uden at glemme ziplining i trætoppene, Shotover Jet boat tour, et bungy jump eller bare en hyggestund med svævebane til Skyline Queenstown og en tur ned ad ”the luge”. I får en god oplevelse i Queenstown, det er helt sikkert, og skulle I stå her på en julidag, så er I næppe i tvivl om, at området også er alpint skiløb i verdensklasse.

 • Dag 10: Queenstown til Franz Josef Glacier (344 km/5 timer)

  Dagens etape bringer jer over Crown Range med den højest beliggende asfalterede vej i New Zealand til den Alpine by Wanaka; indgangen til Mt. Aspiring National Park, hvor I ved Makarora har lejlighed til en vandretur på Blue Pools Track. Herfra går turen helt ud til kystlinien, det Tasmanske Hav og nogle af turens flottest anlagte veje. Her stifter I bekendtskab med Westland National Park, Southern Alps, Fox Glacier og Franz Josef . Det siger sig selv, at naturen her er ubeskrivelig.

 • Dag 11: Franz Josef til Christchurch (366 km/5 timer)

  Sejlturen over Cook Strædet fra Nordøen til Sydøen betegnes af mange som en af de smukkeste færgeoverfarter på denne jord. Sejlturen tager 3 timer og går fra Wellington til Picton. Ofte får man følgeskab af både delfiner og lokale havfugle og de sidste par timer går igennem Marlboroughs sundets krystal klare vand forbi de herligste smukke småøer. Man skal virkelig tage sig i agt for ikke at bruge hele turen bag kameraets linse. Længst inde i Queen Charlotte Sound ligger Picton smukt og imødekommende og byder velkommen til Sydøen og alle dens fortræffeligheder.

  Fra Picton går turen til Blenheim i hjertet af New Zealands mest kendte vinproducerende region, Marlborough. Området skal udforskes og udfordres og det har I tre dage til. Ikke en time for meget.

 • Dag 12: Afrejse fra Christchurch

  Er tiden til det, bruges denne inde i smukke Christchurch, inden I returnerer bilen i Christchurch Airport og turen enten går hjemover eller videre ud på nye eventyr.

Udfyld felterne


 • Ingen kompromisser
 • Morgenmad hver morgen
 • Billeje med alle forsikringer
 • Hoteludvalg med omtanke
 • Pingviner i Dunedin
 • Intense oplevelser i Fiordland