Få vestkysten i blodet

The Pacific Tour – fra Seattle til LA er en lækker Pacific Coast panoramatur med masser af små indlagte guldkorn. Turen tager jer ned langs Stillehavskysten fra det nordvestlige Washington State til det sydlige Californien. Rejsen er den komplette oplevelse af en af verdens absolut smukkeste og seværdige kyststrækninger med højdepunkter fra dele af USA, der kan tage pusten fra selv den mest berejste globetrotter. Den strækning går ganske enkelt i blodet på en.

En perlerække af unikke oplevelser

Prøv bare at føre en finger ned ad et kort over vestkysten. Seattle, Portland, San Francisco og Los Angeles klinger allerede i manges øre, og oplevelserne her er selvfølgelig en stor del af turen. Men der er megt mere, for undervejs vil I også lære steder som South Bend, Snowqualmie, Columbus River, Crater Lake, Eureka og Napa Valley nærmere at kende. Den bedste anbefaling, vi kan give rejsen, er nok vores egen oplevelse, da vi satte turen sammen, af at ankomme til Los Angeles efter 2000 km kystkørsel og kun have lyst til en eneste ting: at køre den samme vej tilbage til Seattle…

Se flere roadtrips i USA her:

Dag til dag program

 • Dag 1: Velkommen til Seattle

  I bemærker hurtigt naturen, når I lander til Seattle-Tacoma International Airport. Byen ligger på en smal stribe land mellem Puget Sound og Lake Washington med de rå Olympic Mountains i vest og de vulkanske tinder i Cascade Range i øst. Her på førstedagen kan I nyde at slentre rundt i downtown med de mange moderne restauranter.

 • Dag 2: Oplev Seattle

  I dag står den på storbyoplevelser, og Seattle byder på noget for enhver smag. Space Needle, Seattle Center og Coliseum er oplagte perler, der alle stammer fra verdensudstillingen i 1962. Husk også havnefronten med de mange butikker, restauranter, Seattle Aquarium og Odyssey Maritime Discovery Center. Kan I lide at gå på marked, så prøv Pike Place Market, hvor de lokale farmere sælger. Vil I slappe af, kan vi anbefale en turbåd, så I samtidig kan nyde byen fra vandsiden.

 • Dag 3: Seattle til Olympic National Park (250 km/3 timer)

  Vi anbefaler at hente jeres udlejningsbil tidligt og sætte kursen mod Olympic National Park. Her vil I opleve tre forskellige økosystemer, bjerge med gletsjerklædte tinder, 100 km med vild Stillehavskyst og tempereret regnskov – og husk at holde øje med det rige dyreliv fx elge, bjørne og havoddere undervejs. Vil I vandre eller bare tage flotte billeder, så kør den sceniske rute til Hurricane Ridge med udsigt til Olympic Mountains. I kan også vandre ved den flotte kystlinje. Besøg også Hoh Rain Forest, og gør et stop ved Lake Crescent, hvor I kan leje fx kajakker. Snyd ikke jer selv for de varme kilder ved Sol Duc Hot Springs Resort eller Olympic Hot Springs, inden I kører hen til jeres hotel.

 • Dag 4: Olympic National Park til Portland via Mount Rainier National Park (494 km/7 timer)

  I dag er turen noget længere og har mindst lige så mange oplevelser. I følger den sceniske rute mod Mount Rainier, en aktiv vulkan dækket af sne og gletsjer og omgivet af gamle skove og enge over trægrænsen. Området er et nationalhistorisk distrikt, og her er mange vandreruter i alle sværhedsgrader. I kan tjekke ruter og vejrforhold i Wilderness Information Center i Longmire. Når I kører videre, passerer I bl.a. vulkanen Mt. St. Helen, der tilbage i 1980 dækkede området med aske, og I kan se, hvordan naturen er ved at komme tilbage. Når I forlader nationalparken, er I snart i Portland ”City of Roses”, en storby der har beholdt mange af de små byers charmerende træk. Nyd fx de mange offentlige haver og parker.

 • Dag 5: Portland og Columbia River Gorge

  Vi anbefaler, at I besøger International Rose Test Garden. De mere end to hektar land ligger på en bakke i West Hills over downtown Portland, og haverne blev etableret i 1917 og bliver i dag brugt til at teste nye varianter af roser. I kan også tage ind til på Pioneer Courthouse Square og opleve den mekaniske skulptur, der hver dag kl. 12 forudsiger vejret. Herefter kan I nyde vejret på en køretur langs den sceniske Columbia River Gorge, en imponerende og op til 1300 m dyb flodseng – canyon – der strækker sig over 130 km vest på. Et udflugtsmål kunne være besøgscenteret, der beskriver områdets historie. På vejen tilbage til Portland kan I spise og shoppe i et af Portlands mange artistiske nabolag med unikke butikker og restauranter.

 • Dag 6: Portland til New Port langs Oregons kyst (315 km/5 timer)

  Nu går turen videre syd på mod Newport via Seaside og Cannon Beach. Byen Seaside er berømt, fordi det var her de to opdagelsesrejsende Lewis & Clark i 1806 nåede Stillehavet og afsluttende deres ekspedition for præsident Jefferson. I dag er det en populær kystby med en lang strand og boardwalk, hvor der er masser af butikker og restauranter. Fortsætter I jeres ekspedition bare et par kilometer længere støder I på Cannon Beach, hvor det 235 meter høje vartegn, Haystack Rock, ligger sydvest for centrum. Klippen er ofte tilgængelig ved lavvande især om sommeren. Fortsæt til Newport, hvor det maleriske Yaquina Head Lighthouse byder jer velkommen. Byen er kendt for sin Dungeness-krabbe og herlige havn under den smukke Yaquina Bay Bridge. Den historiske Bay Front tilbyder en blanding af butikker, gallerier og restauranter, der serverer friske muslinger, rejer, østers, krabber og laks.

 • Dag 7: Newport til Coos Bay (158 km/2½ time)

  I dag får I god tid til at udforske den anden del af Oregons kyst. Vi foreslår et stop ved Oregon Dunes National Recreation Area, hvor I finder masser af aktiviteter i klitterne. I kan fx køre offroad, vandre, tage smukke billeder, fiske, ride, ro kano – eller prøve at køre Dune Buggies i klitterne! Området byder både på tykke “træøer”, åbne klitter, mose-lignende sletter samt strande. Fortsæt videre til Coos Bay, hvor I downtown kan slentre på strandpromenaden, og måske tjekke jeres held på det store Mill Resort & Casino, der en gang var en kæmpe tømmerfabrik.

 • Dag 8: Coos Bay til Medford via Crater Lake National Park (405 km/6 timer)

  Turen til Medford fører jer gennem det fascinerende vulkanske Lava Lands til Crater Lake National Park. Parkens store højdepunkt er Crater Lake, der er dannet af den ødelagte vulkan Mt. Mazamas indsynkning. Søen er med sine 594 m dyb den dybeste i USA. Den imponerende gennemsnitlige dybde skyldes den næsten symmetriske 1220 m dybe caldera, der blev dannet for 7.700 år siden, da voldsomme klimaudbrud fik Mt. Mazama til at bryde sammen. Vandet kommer fra det relativt fugtige klima, der er typisk for toppen af Cascade Mountains. Crater Lake har ingen strømme ind i eller ud. Søens vand har jævnligt en slående blå nuance og er fyldt helt fra direkte nedbør som sne og regn. Efter denne enestående oplevelse fortsætter I til Medford.

 • Dag 9: Medford til Eureka via Redwood National Park (312 km/4½ time)

  Efter et farvel til Medford kan I overveje at stoppe ved Oregon Caves National Monument, hvor I har mulighed for at udforske en hule. Der er guidede ture til besøgende i alle aldre og på alle niveauer, og I kan bl.a. opleve en aktiv marmorhule skabt af naturlige kræfter i løbet af millioner af år. Bliver I oppe over jorden, vil I se en nåletræsskov, der har fantastiske planter, fx en Douglas-gran med den bredeste omkreds i Oregon. Fortsæt nu rejsen til Redwood National Park, der ligger langs kysten i det nordlige Californien. Denne park beskytter 45% af de resterende lunde af kystnære Redwood, den højeste og en af de mest massive træarter på jorden. Det er også hjemsted for banansnegle, gråhvaler, Douglas-graner, sorte bjørne og havanemoner. Så tag jer en rolig vandretur en ad de fascinerende stier, og oplev magien ved disse gamle træer, inden I kører videre til Eureka.

 • Dag 10: Eureka til Napa Valley (413 km/6 timer)

  Nu er det tid til at følge den fantastiske Stillehavskyst og ind i vinlandet, hvor mange af vingårde tilbyder prøvesmagninger og ture af faciliteterne. Ønsker I en unik oplevelse, så prøv Wine Train, som kører jer gennem Napa-vinområdet om bord på elegante Pullman lounges og spisebiler. Tag på tidsrejse, og omgiv jer med luksus forbeholdt de rige i 1915 med importeret honduransk mahogni, poleret messing, importerede sengetøj og ætset glas. I kan vælge mellem brunch, frokost eller aftensrejser, som alle omfatter sæsonbetonede gourmetretter og muligheder for at prøve de fineste californiske vine. Bagefter fortsætter I selv turen til Napa.

 • Dag 11: Napa Valley til San Francisco via Muir Woods (110 km/2 timer)

  På det sidste stykke mod San Francisco kan I tage vandreskoene på og besøge parken Muir Woods, en del af Golden Gate National Recreation Area. Her er vandrestier i flere sværhedsgrader og længder. Stjerneattraktionen i ​​Muir Woods er de høje Coast Redwood-træer, der her er mellem 500 og 800 år gamle, dog er de ældste mindst 1200 år gamle. Efter Muir Woods kører I til byen Sausalito, der er et godt stop ved den nordlige ende af Golden Gate Bridge. Nyd udsigten fra havnene, og hyg jer med en gåtur ad byens hovedgade Bridgeway. Herefter kan I fortsætte til San Francisco. Udtrykket “smeltedigel” bruges ofte til at beskrive amerikanske byer, men I vil opdage, at intet sted passer det så godt som her i San Francisco. Her er rækker af elegante huse, de berømte svævebaner, klynger af etniske kvarterer og den farverige havnefront, der alt sammen bidrager til hele byens særprægede internationale smag.

 • Dag 12: San Francisco

  Alle har deres eget San Francisco, og der er mange seværdigheder at vælge mellem, men bare rolig I har to dage til at nyde byen. Vi vil foreslå at tage en svævebane til de mange attraktioner, eller måske prøve af en de berømte Cable Cars? I kan også vælge at tilbringe dagen i Golden Gate Park, der byder på snesevis af sjove aktiviteter. Topseværdighederne er den botaniske have og den japanske tehave. Gå heller ikke glip af den lokale bøffelbesætning. Aftensmaden kan i spise i et af San Franciscos mange kvarterer med etnisk præg. Det kunne være i China Town, eller måske noget italiensk på North Beach?

 • Dag 13: San Francisco

  I står op til endnu en dag i fantastiske Frisco, og det er svært at komme uden om den berygtede ø Alcatraz, der ligger midt i San Francisco Bay. Gennem årene har øen tjent som fyrtårn, militær befæstning og endelig som føderalt fængsel indtil 1963 med bl.a. Al Capone som indsat. Hør historien om ”The Rock” på en af de fremragende guidede ture. Husk også, at øen i dag er hjem for mange sjældne blomster og planter, vilde havdyr og tusinder af fugle.

 • Dag 14: San Francisco til Monterey (189 km/2 ½ time)

  Med San Francisco i bakspejlet er turen kommet til Monterey, en håndværkerby ved kysten og berømt for sit rige maritime liv og udødeliggjort af forfatteren John Steinbeck. Her vil I se Old Fisherman’s Wharf Cannery Row, en gammel sardinemballagefabrik og mange historiske bygninger, der skildrer den spanske fortid. I kan også komme helt tæt på tusindevis af havets dyr i Monterey Bay Aquarium.

 • Dag 15: Monterey til Santa Barbara (376 km/5 timer)

  Tag den berømte 17-Mile Drive, en naturskøn vej der bugter sig gennem det prestigefyldte Pebble Beach i Carmel, forbi Del Monte Forest, palæer med ud til havet og uberørte strande. Turen byder også på naturlige attraktioner som det berømte Lone Cypress-træ, Fanshell Beach og Seal Rock. Når I er i området, så besøg byen Carmel, der er kåret som en af de smukkeste byer i Californien, og et mekka for udøvende og visuel kunst. Kør herefter ad den smukke Pacific Coast Highway mod Santa Barbara. Det perfekte klima gør, at I kan nyde en række naturlige attraktioner fx Santa Barbara Botanic Gardens en vandretur ad naturskønne stier i Los Padres National Forest. Strandene har alle deres egne fanskarer. East Beach tiltrækker de trendy og unge, mens det er fiskeri og hvalsafari, der trækker på Arroyo Burro. Om aftenen foreslår vi, at I besøger Stearns Wharf, og nyder et overdådigt måltid med frisk fisk og skaldyr på en af de mange restauranter.

 • Dag 16: Santa Barbara og Solvang

  Her kan I vælge at besøge den ”danske” by Solvang. Den ligger ca. 40 minutter nord for Santa Barbara, og byder bl.a. på Elverhøj Museum of History & Art, hvor I kan lære alt om de danske udflyttere. Skulle I savne wienerbrød og æbleskiver, kan det også kureres blandt de mange historiske bygninger, der minder om gamle danske landsbyer. Desuden er området kendt for sine mange vinmarker.

 • Dag 17: Santa Barbara til Los Angeles (152 km/2 timer)

  Fra Santa Barbara er der kun godt to timer til Los Angeles. Den store metropol er berømt for sin musik- og filmindustri og ikke mindst det ikoniske Hollywood-skilt, og byen er da også fyldt med kultur og happenings. Det er en ægte storby med mange områder, der blot venter på at blive udforsket, men tiden går hurtigt i Los Angeles, så vi anbefaler, at I har overvejet, hvad I vil opleve, inden I ankommer. Vi hjælper naturligvis gerne med både forslag og billetter.

 • Dag 18: Los Angeles

  Der er stadig masser af indtryk, I kan nå at samle, inden kufferten skal pakkes. Brug fx dagen på at besøge Hollywoods glitz og glamour ved at slentre ad Walk of Fame og se navnene på berømthederne i de pink stjerner i fortovet. Kig også forbi Mann’s Chinese Theater, der er det bedst bevarede filmpalads fra Hollywoods gyldne æra og kendt for sine over 200 berømte hånd- og fodspor foran. I kan naturligvis også køre gennem Beverly Hills og se eksklusive boliger, eller opleve luksusbutikkerne på den berømte Rodeo Drive. Kan I ikke få film nok, så besøg Universal Studios, se filmset og kast jer ud i de spændende ture, shows og attraktioner, der bringer filmene til live. Om aftenen kan I nyde Universal City Walk, der er fyldt med restauranter og natklubber.

 • Dag 19: Hjemrejse fra Los Angeles

  Så går turen hjemover og første stop er Los Angeles Airport (LAX). Har I tid inden jeres flyafgang, så sig farvel med manér og en ægte amerikansk brunch.

Executive Pacific Hotel **** (Seattle)

Centralt beliggende hotel i Seattle dejligste bydel. Vi har valgt hotellet som udgangspunkt for oplevelserne i Seattle. Det ligger godt og centralt, har en fin standard til en god pris og så kan man parkere gratis her.

 Executive Pacific Hotel i Seattle

Executive Pacific Hotel i Seattle

 The Pacific Tour - Fra Seattle til LA

The Pacific Tour - Fra Seattle til LA

Udfyld felterne


AustralienNew ZealandUSAAndet

MotorhomeRoad TripAnden


JaNej