Bali

Trods sin beskedne størrelse, byder Bali på et utal af oplevelser, uanset om formålet med besøget er naturoplevelser, badeferie eller af kulturel art. Det stigende antal besøgende, der årligt gæster øen, bekræfter da også Balis position som et af verdens populæreste ferierejsemål. Klimaet er tropisk med en temperatur omkring 30 grader året rundt. Dette giver ideelle betingelser for plantevæksten på øen, (flere steder kan der høstes 3 gange om året). Landbruget er da også det største erhverv, og man skal ikke køre langt for at se balinesere i færd med at dyrke på de mange risterrasser i de frodige og bjergrige områder.
Religionen på Bali er et kapitel for sig og efterlader vel nok det største indtryk, når det igen er blevet hverdag og tankerne går tilbage til det eksotiske Bali. Den dominerende religion er hinduisme, som blev udbredt i det 15. århundrede. I modsætning til den indiske hinduisme er den på Bali blevet integreret i de gamle traditioner og den tro, der allerede eksisterede. Endnu i dag lever troen på ånder og guder i bedste velgående, og man kan opleve utallige ritualer og ceremonier – et farverigt skue, der ofte præger omgivelserne.
Ovenpå de mange oplevelser, kan vi anbefale nogle dages badeferie til at fordøje alle indtrykkene. Spørgsmålet er bare hvilken strand man skal vælge. Kuta, Sanur, Candidasa eller i nord det mere uberørte Lovina. Kuta er øens livligste område, Sanur passer fint til familierne, Candidasa er lidt længere væk og tiltrækker mange dykkere, mens Lovina stadig er relativ uberørt. Og så er der Ubud midt inde på øen. Det er her kunstnerne holder til og en på et og samme tidspunkt både livlig og fredsfyldt by. Her køber man med fordel kunst med hjem.
Selvom der er mange turister på Bali, er øen stor nok til ikke at virke overrendt, og man kan den dag i dag stadig køre rundt i byerne i øst, nord og vest og føle, at man er den første turist, der besøger området.

Udfyld felterne