Bangkok

Kendetegnende for Thailands hovedstad, Bangkok, er dels de mange fascinerende templer og dels de store trafikerede floder. Byen er et trafikalt mareridt, en moderne metropol og samtidig alligevel en by med masser af sjæl. Skyskrabere skyder op blandt smukke gamle templer, og gadebilledet præges af orangeklædte munke, der går med en ophøjet ro midt i et evigt trafikkaos og en stadig strøm af gadesælgere og små madboder.
Byen blev hovedstad for godt 200 år siden. Oprindeligt var det kun kongehuset og dets ansatte, der var bosat på fastlandet, mens resten af indbyggerne boede på byens mange floder. Endnu i dag kan man opleve mange husbåde på store dele af Bangkoks hektiske, men charmerende floder. Man kan leje en såkaldt Longtail Boat med ”chauffør” et par timer, eller springe på en af de mange større både, der i pendulfart sejler på floderne. Et besøg i Grand Palace og Wat Po er en enestående oplevelse, man ikke må snyde sig selv for. De ligger begge i et kæmpe tempelområde, tæt ved Chao Phraya floden, hvor det verdenskendte Oriental Hotel, et af verdens bedste hoteller, også har adresse. I Wat Po kan man for et rimeligt beløb få en traditionel thaimassage.
Bangkok er en af Asiens bedste og billigste shoppingbyer. Her findes et utal af charmerende og farverige markeder, store shoppingcentre og sælgere, der underbyder hinanden. Skal man have sin garderobe fornyet, kan man på 24 timer få et sæt tøj syet til en brøkdel af, hvad det koster herhjemme. Men se dig godt for, før du bestiller. Udbudet er stort og priserne varierer meget.
Til Bangkoks mange seværdigheder hører også det flydende marked ”Damnoen Saduak”, hvor lokalbefolkningen handler med frugt, grønt og krydderier fra rælingen af deres små både. Bangkok er et perfekt udgangspunkt for hel- og halvdagsudflugter. En udflugt til Kanchanabury, hvor ”Broen over floden Kwai” ligger eller en tur til den gamle hovedstad Ayutthaya er blot nogle få af mange muligheder.

 

Udfyld felterne