Cook Islands

Kia Orana! – og et smil byder velkommen til denne perlerække af øer, der ligger midt i den polynesiske trekant. De 15 øer har samme fællesnævner som så mange andre stillehavsøer: Sol, kridhvide sandstrande, svajende palmer og flotte koralrev. Cook Islands er også kendt for sine fantastiske turkisblå laguner.

Rarotonga
Trods sine blot 67 km2 er Rarotonga den største ø i Cook Islands-gruppen. Det er også her, man først stifter bekendtskab med øriget, når man ankommer til lufthavnen. Øen er et godt udgangspunkt, og der er store oplevelser i vente. Omkredsen er på godt 32 kilometer, og det er en god ide at leje en cykel eller knallert for at komme rundt og opleve de flotte koralrev eller gøre små afstikkere ind på øen til skove og bjerge. Kysten består af strande stort set hele vejen rundt, men specielt 2 områder må fremhæves: Muri i det sydøstlige og Arorangi i den nordvestlige del har de bedste strande og faciliteter.

Aitutaki
Omkring 260 km nord for Rarotonga ligger dette paradis er småæer, hvor kodeordet er afslapning. På hovedøen Tautu ligger Maungapu, det højeste punkt på 124 meter. Herfra udgår de resterende godt 15 øer, der som en perlerække omkranser den flotte lagune. Dette ses bedst fra luften, når man ankommer fra Rarotonga, men det er også muligt at nyde den skønne udsigt fra Maungapu-bjerget, som er relativ nemt at bestige. Øen bør opleves over et par dage men kan også besøges på en dagudflugt. Gå ikke glip af dette naturskønne område inden du igen sætter kurs mod andre destinationer.

Udfyld felterne