Dubai

Dubai er det helt naturlige stop, hvis du flyver til Australien og New Zealand med Emirates. Dubai er et af syv emirater i ørkenstaten De Forenede Arabiske Emirater, og nok det mest kendte. Det meste af emiratet Dubai består af sand. Ørken og sand. Og sådan har det altid været. Massevis af sand og en lille by ved Dubai Creeks udløb, der i de seneste 30 år har gennemgået en udvikling og forandring, der ikke er set magen til noget sted i verden. Den lille by Dubai er blevet til en verdensberømt metropol. Men den lille by eksisterer stadig. Helt inde i det gamle centrum, hvor floden deler bydelen Deira i to dele. Her ligger Souk´en – den lokale bazar – og skaber en autentisk arabisk atmosfære med masser af handlende, der udveksler penge for guld, klæder og krydderier. Af mange gode grunde kan man vælge at bo herinde. Dels for det autentiske, dels fordi det er billigere end ude ved strandene, og dels fordi afstanden til lufthavnen er ganske kort.

Er man derimod til strande, afslapning og rendyrket forkælelse, så vælger man et af hotellerne ude på Jumeirah Beach. Måske ude på den berømte og kunstige ø the Palm, måske i Dubai Marina med de mange høje bygninger eller, hvis man vil forkæles i en næsten grænseløs grad, på det ikoniske hotel Burj Al-Arab med heliporten på toppen og den originale Jumeirah Beach lige udenfor hoveddøren.

Et par dage kan gøre det, hvis stoppet handler om at samle kræfter enten før eller efter den lange flyvning. Hvis man derimod også vil opleve emiratet, så er et par dage nok ikke nok. For så skal man både på jeepsafari i ørkenen, inklusiv kamelridning og beduindans, på sightseeing i det gamle Dubai og en tur op i verdens højeste skyskraber, 800 meter høje Burj Khalifa. For ikke at snakke om shopping (hvis I er på vej hjemad om vi må anbefale) i Dubai Mall eller i Mall of the Emirates.

 

Udfyld felterne