Det vestlige Canada – vildmark, vandresko og hvaler

Det vestlige Canada – vildmark, vandresko og hvaler

Oplev British Columbia, og bliv forelsket i Canada

Dette er turen for jer, der elsker den frie natur. I kommer godt rundt i den canadiske del af Rocky Mountains og to af de store nationalparker, som British Columbia er så kendt for. Her finder I skove så langt øjet rækker med brusende floder og betagende søer, og når I kigger op, kan der hænge en ørn op udkig. Eller måske en helikopter der flyver tømmer ned fra bjergene. Faktisk bør I holde godt øje, når I kører rundt, for det er ikke unormalt at se bjørne, vilde geder og diverse hjortedyr et lille stykke fra vejene.

Canadas perlerække af naturoplevelser

De store bjerge lokker med alverdens vandreture og utrolige panoramaer. Tager I op over trægrænsen i Ten Peak Valley, får I et syn, I altid vil huske, med hjem. I kan også besøge de imponerende gletsjere, der leverer vand til de store nordamerikanske flodsystemer og flere oceaner.

Det er ikke uden grund at hele området hvert år besøges af flere millioner mennesker, men her er masser af plads til alle. Highlights som Lake Louise er naturligvis meget besøgt, men stadig imponerende, og her skal I blot vælge en lille vandrerute op langs siden af søen for at komme væk fra turiststrømmen og opleve små bjergsøer, der også er utrolige.

Vildmark, hvaler og Vancouver Island

På denne tur tager jer også ud på Vancouver Island, der både byder på vildmark og bjørne i nord og britisk koloniby i syd. Byen Victoria er en oplevelse i sig selv, og herfra er der også hvalsafari, hvor I bl.a. kan opleve spækhuggere. Det er et af verdens bedste steder, fordi der er en stor bestand af hvaler, der holder til her, og det kræver ikke flere timers sejlads at nå frem til dem.

I slutter turen med at sejle direkte tilbage til USA og Seattle.

Se flere roadtrips i USA her:

Dag til dag program

 • Dag 1: Seattle – Whistler (350 km/5 timer inkl. grænsekontrol)

  Når I har hentet jeres bil, går turen nordpå, og I krydser hurtigt grænsen til Canada. Bemærk, at her behøver I ikke at søge visum til Canada, det er kun nødvendigt, når man kommer flyvende ind. Alt efter tiden kan I vælge at tage et stop i den charmerende storby Vancouver, og ellers fortsætter turen op i bjergene bag metropolen. Her venter Whistler, der er det store skisportssted i Vancouver regionen, og samtidig en virkelig flot sommerby at indlede jeres Canadaeventyr i.

 • Dag 2: Whistler

  Her er det fascinerende bjerglandskab ideelt til at komme helt ned i feriegear. I kan slappe af på det dejlige hotel, men tag også en afstikker ud i den smukke natur, hvor I har stor mulighed for at se det spændende dyreliv, blandt andet er der stor sandsynlighed for at se bjørne.

 • Dag 3: Whistler - Kamloops (300 km/5 timer)

  Nu drager I videre ind i bjergmassivet på vej ind mod de store nationalparker og med et oplagt stop i Kamloops, der ligger smukt ved Kamloops Lake. Det er en hyggelig by med masser af historie, for byen er bygget omkring Thompson River, der var med til at binde øst og vest sammen i Canadas tidlige dage.

 • Dag 4: Kamloops – Jasper National Park (425 km/6 timer)

  Alt efter temperament kan I bryde turen videre til Jasper op halvvejs, men vi vil anbefale at tage den i et stræk og til gengæld få en ekstra dag i den fantastiske Jasper National Park. Selve turen dertil er bestemt ikke kedelig, og I kan gøre flere stop undervejs og forsøge at forevige de indtagende panoramaer i kameraer og mobiler.

 • Dag 5: Oplev Jasper National Park

  Jasper National Park er et verdensarvsområde og den største nationalpark i de canadiske Rockies, og den bærer en stor del af ”ansvaret for”, at mange ønsker at opleve det vestlige Canada. Her kan I finde vandrestøvlerne frem eller blot køre rundt. Uanset hvad bruger I nemt 2 dage til at opleve den smukke nationalparks skove, dale, floder, vandfald og gletsjere, hvor det rige dyreliv bl.a. byder på snegeder, tykhornsfår og flere hjorte- og bjørnearter.

 • Dag 6: Jasper – Banff National Park (290 km/4 timer)

  I dag går turen videre ned gennem ”the Rockies”, og I får en enestående køretur i den ubeskrivelige natur. Husk at kigge ud, for der er faktisk mulighed for at se dyr fra vejen. Vel fremme kan I se frem til yderligere 3 dage, hvor I kan opleve Canadas ældste nationalpark, Banff National Park, et sandt drømmeland for naturelskere og fotografer. 

 • Dag 7: Banff National Park

  Der er garanti for store naturoplevelser, næsten uanset hvor i begiver jer hen de næste par dage. De store highlights er Icefields Parkway, Ten Peak Valley, selve Banff by samt de mange søer fx Moraine og Lake Louise. Besøger I den sidste, så gør jer selv den tjeneste at gå væk fra den store parkeringsplads ved søen og tag en lille tur op til de små søer også. Her er mere ro.

 • Dag 8: Banff National Park

  Endnu en dejlig dag venter i de naturskønne omgivelser.

 • Dag 9: Banff National Park - Revelstoke (285 km/3½ time)

  Nu går turen gennem den fascinerende Glacier National Park og Canyon Hot Springs, og tag jer bare et par stop undervejs. I slutter i bjergbyen Revelstoke, der er en lille, hyggelig by midt i den smukkeste natur. 

 • Dag 10: Revelstoke – Penticton (260 km/3½ time)

  I dag når I ret hurtigt frem til Penticton i den billedskønne Okanagan Valley med de smukke blå søer og masser af aktiviteter. Det er et meget interessant område, hvis man er til god vin, for her dyrker man Canadas bedste, selvom det er nogle noget usædvanlige omgivelser for vinproduktion. Så und jer selv en vinsmagning, hvor I har Rocky Mountains i baggrunden som en enestående kulisse.

 • Dag 11: Penticton – Chilliwack (307 km/4 timer)

  I står op til endnu en smuk køredag med tid til interessante stop. Når I er fremme venter Harrison Hot Springs, som er en del af oplevelsen omkring Chilliwack. Her kan I nyde fantastisk vandring og de varme kilder. Stedet er også perfekt til afslapning, men byder samtidig på masser af aktivitetsmuligheder.

 • Dag 12: Chilliwack

  De næste par dage kan I nyde nogle af alle de mange tilbud, området byder på. Her kan I vandre, klatre og spille golf. I kan køre mountain bike, ATV eller tage en helikoptertur. Og så kan I opleve de mange endeløse floder og flotte søer på paddleboard, i kajak eller hvad med river rafting? Endelig er det sportsfiskerens paradis med masser af laks, ørred og ”forhistoriske” kæmpe stør. Husk, at I kan slappe af i de varme kilder efter dagens oplevelser.

 • Dag 13: Chilliwack

  I dag er programmet helt jeres eget, og I kan nyde omgivelsernes mange tilbud og slappe af, inden turen går videre.

 • Dag 14: Chilliwack – Telegraph Cove (540km/7 timer)

  Efter et par dage uden for meget bil venter nu en længere køredag med den fantastiske Vancouver Island. I sejler fra Horseshoe Bay til Nanaimo og fortsætter op til ”bjørnelandet” omkring Telegraph Cove.

 • Dag 15: Telegraph Cove

  Her anbefaler vi at nyde den lokale vildmark og opleve bjørnene på nært hold. Tag fx på en heldagsudflugt, hvor guiderne kan føre jer til de rigtige steder under trygge forhold, mens I bliver klogere på dyrenes levevis.

 • Dag 16: Telegraph Cove–Victoria (470km/4½ time)

  Nu krydser I Vancouver Island fra nord til syd og fra vild natur til britisk koloniby. Victoria er hovedstaden i British Columbia og en af Canadas hyggeligste byer.

 • Dag 17: Victoria

  En af de store attraktioner i byen er hvalsafari, for Haro Strædet ud for Victoria er hjemsted for 3 spækhuggerfamilier med i alt 78 familiemedlemmer (2019). Det er det bedste sted på jorden at opleve denne fantastisk smukke hval, og der er samtidig også mulighed for at se pukkelhvaler og gråhvaler.

 • Dag 18: Victoria-Seattle (170km/4 timer)

  Sidste hele dag på turen går over Salish havet fra Victoria til Port Angeles i USA. Her bliver I landfast med USA igen lige nord for den fantastisk smukke Olympic National Park med verdens nordligste beliggende regnskov. Og der er ikke langt fra Port Angeles til Olympic Hot Springs inde i denne nationalpark på jeres vej tilbage til Seattle. 

  Skulle tiden og lysten være til det, kan vi varmt anbefale et par timer i Boeings flymuseum i Seattle, hvor I blandt andet kan se og komme ombord i John F. Kennedys Air Force One fly. Byen byder også på Space Needle, Seattle Seattle Aquarium og Odyssey Maritime Discovery Center.Aftenen bruges i skønne Seattle, hvor I blandt andet finder nogle af verdens bedste fiskerestauranter. 

 • Dag 19: Seattle og hjem

  Så er tiden inde til at vende hjemad, måske kan I lige nå det sidste shopping i de mange butikker. I kan også vælge at nyde morgenkaffen på verdens første Starbucks, eller se hovedkvartererne for byens andre stolte sønner Amazon og Microsoft.

Vores favorithoteller på denne tur:
Whistler

 Crystal Lodge and Suites **** 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Kamloops

Coast Kamloops Hotel ***

Parkering: Gratis

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Jasper National Park

Crimson Jasper Hotel ***+, 

Parkering: Gratis 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Banff National Park

Buffalo Mountain Lodge ***+ 

Parkering: Gratis

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Revelstoke

Coast Hillcrest Hotel ***

Parkering: Gratis 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Pentiction

Penticton Lakeside Resort ***+ 

Parkering: Gratis 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Chilliwack

Bramblebank Cottages

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Telegraph Cove

Telegraph Cove Resort ***

Parkering: Gratis 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Victoria

Oswego Hotel

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Seattle

Warwick Seattle Hotel (****) 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

Billeje

Udfyld felterne