Natur af en anden verden

Australiens tropiske nord er en verden for sig, hvor naturen af gode grunde spiller en markant rolle. Ikke bare fordi dyrelivet er særdeles eksotisk og nationalparkerne mange og smukke. Men fordi vejrforholdene er så bestemmende for, hvornår I vil få mest ud af at rejse hertil. Vi anbefaler at tilpasse jeres besøg her, så det ligger på den tørre tid på året, og det er typisk i den danske sommer – eller groft sagt fra april til oktober.

Darwin og tre nationalparker

De fleste oplevelser heroppe tager udgangspunkt i Darwin, der er den største by i Northern Territory og i sig selv en oplevelse værd. Ikke langt herfra ligger de smukke områder Kakadu-, Litchfield- og Nitmiluk National Park med masser af tropisk plante- og dyreliv – på den australske måde. Det giver jer en intens sammenhæng mellem tre flotte og forskellige naturområder I kan opleve på en god uges tid. Enten som en rejse i sig selv, eller som en del af en større rundtur.

Start/slut: Darwin/Darwin

Varighed: 8 dage/7 nætter

Inklusive: billeje, hoteller og kørselsvejledning.

Hotelkategori: 3- og 4-stjernede

Se flere roadtrips i Australien her:

Dag til dag program

 • Dag 1: Velkommen til Darwin

  Ved ankomsten til Darwin bliver I mødt af en repræsentant fra Pacific Tours, der byder jer velkommen til Northern Territorys største by og kører jer til jeres hotel. Måske kommer I hele vejen fra Danmark, og så er det dejligt at tjekke ind på et hotel lige midt i den smukke storby; en god halv times kørsel fra lufthavnen.

  Tidsforskel og dermed en smule jetlag er nok ikke at undgå, og dagen i dag bruger I til at ”lande i”.

 • Dag 2: Oplev Darwin

  Darwin er den travle tropiske hovedstad i Northern Territory med en naturhavn større end den fantastiske tilsvarende nede i Sydney. Den er smuk, fascinerende og kulturelt en sand mixture af nyt og gammelt. Livsstilen heroppe er meget tilbagelænet. Og i varmen giver det god mening. Darwin er det nordlige handelscentrum, og det helt naturlige samlingssted før oplevelser i den uhørt fantastiske omgivende natur. Det gør også, at byen er livlig med mange gode cafeer og restauranter. Og så kan man i øvrigt håndfodre fisk nede i havnen.

 • Dag 3: Darwin til Kakadu National Park (250 km/3 timer)

  Der er meget at se på vejen mellem Darwin og Kakadu National Park, så giv jer tid til denne strækning. Kakadu står på Uniscos World Heritage liste – blandt andet sammen med Great Barrier Reef, Fraser Island og Ayers Rock – for sin natur, kultur og sin unikke og urgamle historie. Her kan man opleve klippemalerier, malet længe før Romerriget, komme tæt på den oprindelige australske befolkning og se store – rigtigt store – glubske krokodiller.

 • Dag 4: Oplev Kakadu National Park

  Vandreture eller en sejlads på Yellow Water. Mulighederne i dag er mange, så dagen starter nok samtidig med, at solen står op. Tag vandrestøvlerne på og begiv jer ud i den ubeskriveligt smukke natur. Hvor klipperne skyder op, følger I med og imponeres af udsigter, der rækker langt ud i horisonten. Husk at vise respekt for dyrelivet og hold jer på behørig afstand er flodbredderne. Krokodillerne her er mange, og de er for at sige det mildt ”alt-spisende”… Tag en sejltur på Yellow Water og gør det gerne sidst på dagen, når solen er på vej ned. Her er solnedgangene ikke bare smukke. De er maleriske og får nemt blødgjort knæene på selv den mest erfarne globetrotter. Foruden de glubske ”crocs” er fuglelivet her både enormt og unikt, og så kan man opleve vilde heste i løb henover marsklandet. Det ser man ikke mange steder magen til.

 • Dag 5: Kakadu National Park til Kathrine Gorges (300 km/4 timer)

  Sydpå. Først ud af nationalparken og dernæst ad Stuart Highway til den næststørste by i territoriet, Kathrine. Gør et stop her og få en ide om, hvordan hverdagen leves i en lidt større by, langt fra absolut alt. En halv times kørsel fra Kathrine ligger nationalparken Nitmiluk National Park. En gang kendt under navnet Kathrine Gorges. Her venter der jer flere fantastiske naturoplevelser.

 • Dag 6: Oplev Kathrine Gorges (Nitmiluk)

  I bor midt inde i nationalparken. Og lige der, hvor adskillige flotte vandreture udspringer. Start dagen i visitorcenteret og sørg for at bestille en sejltur på søerne i nationalparken. Og hop derefter atter i vandreskoene og tag på oplevelse i den skønne natur. Husk godt med drikkevand, for det bliver nok en varm dag i dag i det kuperede landskab. Bliver varmen for ulidelig kan I tage en dukkert i ”the gorges”. Eller for den sags skyld i Kathrine River, hvis de lokale rangere giver jer grønt lys. Hele vejen ned langs floden er der sat krokodillefæller op, og så længe, der stadig hænger frisk kød i disse, kan I bade i floden. For så er der ikke ”salties” i nærheden. Til gengæld er her mange ferskvandskrokodiller i området. Og de er helt harmløse. Selv om de ikke nødvendigvis ser sådan ud…

 • Dag 7: Kathrine Gorges til Litchfield National Park (230 km/3 timer)

  I forlader Kathrine Gorges, kører tilbage til Kathrine og retur nordpå mod Darwin. På intet tidspunkt bliver oplevelserne i den mangfoldige natur ensformigt. Og i dag handler det om smukke vandfald, krystalklare naturpools og mere vandring. Absolutte ”must-do walks”, der helt sikkert supplerer jeres vandringer i både Kakadu og Nitmuluk med endnu mere smuk natur. Og igen har I badetøjet med i rygsækken, for hvem vil ikke gerne svømme ind bag et malerisk vandfald… når nu man kan…

  Slut turen af ved BBQ´en og nyd selskabet af både rejsefæller og wallabies. De små kænguruer har I mødt hele vejen rundt på denne tur og møder dem også i Litchfield.

 • Dag 8: Litchfield National Park til Darwin (115 km/1½ time)

  Så går det retur til Darwin lufthavn, bilen afleveres og turen slutter. Måske fortsætter I jeres rejse videre rundt i Australien. Det kan også være, at hjemrejsen begynder i Darwin.

Udfyld felterne


 • Ingen kompromisser
 • Morgenmad hver morgen
 • Billeje med alle forsikringer
 • Hoteludvalg med omtanke
 • Tropisk natur når den er flottest
 • Stort udflugtsprogram inkluderet